Misi kita

Komuniti Business 2 berbangga dengan menyediakan kandungan yang paling komprehensif, terkini dan boleh diambil tindakan pada ulasan perisian, panduan pembeli dan banyak lagi. Tiada yang lebih menggembirakan kami daripada membantu pemilik perniagaan kecil dan sederhana mencari penyelesaian perisian, taktik atau strategi yang sesuai untuk syarikat mereka.

Prinsip Editorial Kami

Dalam setiap kandungan yang kami betulkan, kami mengingati 5 tonggak prinsip ini:

1. Kita Berdikari

Komuniti Business 2 telah sangat berdikari sejak penubuhannya pada tahun 2011. B2C bukanlah topeng atau mulut untuk beberapa syarikat besar dan tidak berwajah untuk mengiklankan. Apabila komuniti kami menulis tentang sesuatu, ini kerana komuniti kami memerlukannya – dan kami akan memberitahunya seadanya. Ini bermakna pendekatan kami terhadap perisian, syarikat dan keseluruhan industri adalah tidak berat sebelah dan jujur.

Kami menjana wang melalui pengiklanan dan pautan gabungan daripada broker yang kami cadangkan. Business2Community dan syarikat induk kami, Finixio, tidak mempunyai sebarang kepentingan kewangan langsung dalam produk atau perisian yang kami lindungi.

Kami tidak bermain kegemaran. Kakitangan editorial kami membuat semua keputusan muktamad sama ada untuk mengesyorkan produk atau perkhidmatan dan kami tidak akan mengesyorkan sesuatu yang kami tidak teruja untuk menggunakan atau membeli sendiri.

2. Kami adalah Objektif

Kebebasan daripada kepentingan pihak ketiga adalah penting untuk misi kami kerana ia membolehkan kami bersikap objektif. Tiada produk, syarikat atau perisian yang sempurna. Dalam liputan kami, kami tidak takut untuk menunjukkannya. Syarikat yang tidak sempurna ialah syarikat yang lebih realistik dan syarikat yang kami tahu pembaca kami lebih cenderung untuk mempercayainya.

Kami tidak selalu menyempurnakan diri kami, tetapi sepanjang ulasan kami, kami menyasarkan untuk bersikap adil dan seimbang. Kami bermotivasi semata-mata dengan memperkasakan anda untuk membuat keputusan terbaik untuk perniagaan anda – walaupun itu bermakna perisian yang kami bincangkan tidak sesuai untuk anda.

3. Kami Mudah Didekati

Komuniti Perniagaan 2 adalah untuk semua orang. Khalayak kami terdiri daripada CMO yang telah bekerja di perusahaan selama 20 tahun, sehinggalah kepada usahawan solo yang melancarkan kedai mereka. Kami mendekati setiap bahagian kandungan dengan mengambil kira khalayak yang pelbagai ini.

Kami berbangga dengan memberikan nasihat yang praktikal dan berguna – dan bukan hanya kandungan generik dan hambar yang tidak melibatkan satu cara atau yang lain. Pasukan kami yang berpengalaman memahami perkara yang diperlukan untuk membolehkan perniagaan dalam talian berkembang maju. Di mana kami percaya ia akan membantu pembaca kami, kami menyertakan imej atau pautan ke tapak pihak ketiga.

4. Kami Bertanggungjawab

Matlamat kami adalah untuk menjadi 100% tepat dalam semua yang kami tulis, dan kami melakukan yang terbaik untuk mendekati. Apabila kami mendapat sesuatu yang salah, kami tidak mengelak daripadanya – anda akan menemui pembetulan dan kemas kini di seluruh kandungan kami.

Kami juga membimbing diri kami mengikut dasar privasi dan syarat kami.

5. Kami Berdedikasi

B2C ada untuk komuniti kita. Semua yang kami lakukan didorong oleh keperluan anda, dan kebanyakan perkara yang kami lakukan juga didorong oleh sumbangan kandungan anda. Daripada semakan perisian kepada arah aliran pemasaran yang muncul dan berita terkini, kami berusaha untuk memberi anda nasihat yang boleh diambil tindakan yang anda perlukan untuk menjalankan perniagaan anda dengan jayanya.