Perkembangan pesat dalam pasaran NFT sejak 18 bulan lalu telah menyediakan beberapa cara menarik untuk pembeli atau pemegang memperoleh keuntungan. Hartanah digital telah menjadi cara yang menarik untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan dan model pelaburan ini akan menjadi semakin popular pada tahun-tahun akan datang.

Artikel ini akan membincangkan cara menjana wang dengan NFT secara terperinci serta menyerlahkan proses paling berguna yang boleh anda lakukan sebelum menunjukkan kepada anda pertukaran mana yang merupakan pertukaran tukar beli terbaik untuk melabur dalam NFT yang boleh anda akses dari mana-mana sahaja.

Cara terbaik untuk mendapat keuntungan daripada NFT

Jika anda mempunyai soalan tentang cara menjana wang dengan NFT, adalah penting untuk anda memahami proses untuk membuat keuntungan besar.

Berikut ialah sepuluh strategi teratas yang boleh anda gunakan untuk menjana wang daripada token NFT:

 1. Membina Dunia Metaverse dengan RobotEra
 2. Melabur dalam Tamadoge NFT Play-to-Earn
 3. Play-to-earn Permainan NFT Silks
 4. Terima pelbagai faedah daripada pembiayaan HFT dengan melabur dalam Uncharted NFT
 5. Melabur dalam protokol perlombongan pasif mata wang kripto
 6. Melabur awal ke dalam NFT baharu yang menjanjikan
 7. NFT HODLing
 8. Flipping NFT
 9. Mencetak NFT Buatan Sendiri
 10. Pemerdagangan NFT (NFT Trading)
 11. Staking NFT
 12. Buat royalti

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Melihat lebih dekat cara membuat keuntungan dengan NFT

Apabila meneliti cara membeli NFT, anda harus memberi perhatian kepada teknik yang mungkin anda gunakan untuk membuat keuntungan. Terima kasih kepada perkembangan pesat pasaran NFT, terdapat pelbagai cara untuk menjana pendapatan melalui NFT.

Untuk pasaran NFT yang agak tepu ini, memberikan ganjaran NFT yang hebat boleh memberi inspirasi kepada pelanggan baharu untuk berinteraksi dengan beberapa koleksi NFT.

Berdasarkan itu, kami telah menyediakan beberapa strategi menguntungkan yang boleh anda gunakan untuk membuat keuntungan daripada NFT:

Membina Dunia Metaverse dengan RobotEra

RobotEra RobotEra merupakan metaverse berupa sebuah sandbox di mana pemain memiliki dan mengawal robot. Dalam dunia pembinaan-semula maya ini, pemain (dalam bentuk robot) akan mengurus tanah mereka, memperoleh sumber dan mencipta rakan robot mereka yang lain.

RobotEra

RobotEra membolehkan pemain mencipta dan membangunkan dunia yang boleh mereka bayangkan dan berkongsi pengalaman itu dengan pemain lain dalam Metaverse secara bebas. Pemain boleh berinteraksi dan berkongsi pengalaman dunia maya mereka dengan mudah dengan pemain lain melalui ciri “berkongsi multiverse” atau “shared multiverse” dalam RobotEra. Ciri ini menghubungkan pemain dengan dunia lain, membangunkan taman tema, muzium, konsert dan banyak lagi. RobotEra bertujuan untuk menyediakan projek berpusatkan komuniti. Oleh itu, pengguna boleh mengambil bahagian dalam penciptaan dunia, meneroka, mencipta dan membangunkan aset NFT yang boleh didagangkan dalam komuniti.

RobotEra – Permainan P2E

Prajualan TARO telah pun bermula, dan lebih daripada $206,000 telah dikumpul. Prajualan kini dalam peringkat pertama, di mana 1 TARO ialah $0.020. Harga akan meningkat kepada $0.025 pada peringkat seterusnya.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Melabur dalam Tamadoge NFT Play-to-Earn (P2E)

Tamadoge Memandangkan CryptoPunks benar-benar tidak dapat dicapai oleh kebanyakan pedagang, apakah NFT yang baik untuk menjana wang menggunakan strategi ini? Tamadoge ialah projek baharu yang menarik yang menggabungkan keupayaan syiling meme dengan NFT proprietari dan permainan P2E. Pada masa ini tersedia di kedua-dua bursa berpusat dan terdesentralisasi seperti OKX, Tamadoge mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu pra jualan kripto terbaik tahun ini selepas mengumpul MYR 87 juta yang menakjubkan.

Haiwan peliharaan ini berdasarkan sepenuhnya pada kegilaan Tamagotchi pada tahun 90-an, tetapi dalam tiga dimensi penuh. Pemilik haiwan peliharaan akan memberi mereka makan, menjaga mereka dan membawa mereka berjalan-jalan untuk melihat mereka membesar – kemudian sebaik sahaja mereka dewasa sepenuhnya, mereka boleh bersaing dengan haiwan peliharaan lain untuk mendapatkan papan pendahulu dan memperoleh hadiah.

Tamadoge

Haiwan peliharaan kemudiannya akan berubah daripada tiga-D kepada realiti tambahan (AR) pada Q4 2023, membolehkan pemilik membawa haiwan peliharaan mereka ke dunia nyata untuk mencari dan memburu token.

Walaupun Tamadoge berjaya mengatasi jualan prajualannya jauh lebih besar daripada yang dijangkakan pada awalnya, ia bukanlah pencapaian misi yang paling mempesonakan. Setelah mengumpulkan MYR 87 juta, misi tersebut telah diindeks di beberapa bursa terkemuka termasuk OKX, LBank dan Uniswap. Ini telah menyebabkan token TAMA melonjak kepada hampir MYR 0.91, menandakan pertumbuhan hampir 1,900% berbanding yuran pra-jualan awal dan lebih 600% kelas atasan berbanding dengan yuran penyenaraian.

Walaupun token telah berfungsi dengan baik, perkara mungkin baru dimulakan. Misi ini mengeluarkan koleksi pertama NFT pada 6 Oktober dengan seratus NFT yang sangat jarang berlaku untuk dimenangi. NFT ini mungkin mempunyai statistik yang lebih tinggi, menjadikannya yang terbaik untuk mengukuhkan hasil selepas keluaran permainan Tamadoge P2E. Pengeluaran NFT yang sangat luar biasa itu, boleh diperhatikan melalui 1,000 NFT yang jarang ditemui dan 20,000 tempat yang jarang ditemui kemudiannya.

Sebagai ciri perantaraan pertama yang akan dilancarkan, keluaran pelbagai siri Tamadoge NFT mungkin akan memberikan keajaiban untuk token TAMA. Oleh itu, adalah tidak ternilai untuk menyimpan token sebelum pelepasan kapasiti tambahan yang mendorong TAMA ke tahap yang lebih tinggi.

Untuk terus mendapat maklumat tentang trend daripada Tamaverse, sertai kumpulan Tamadoge Telegram rasmi. TAMA NFT kini tersedia untuk pembelian di Opensea.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Play-to-earn Permainan NFT Silks

Kaedah lain untuk cara menggunakan token NFT ialah dengan mengambil bahagian dalam permainan video NFT Play-to-earn (P2E). Banyak permainan NFT yang hebat kini menampilkan P2E, yang membolehkan pemain menjana ganjaran melalui permainan profesional. Ganjaran ini biasanya didenominasikan dalam token tempatan platform – bermakna ia boleh dibelanjakan untuk objek dalam permainan atau ditukar dengan FIAT.

Dengan permainan video NFT menjana wang telah menjadi kaedah yang popular, dengan banyak sistem menarik muncul yang menyediakan cara untuk menjana pendapatan berterusan. Axie Infinity antara yang terkenal kerana pelanggan boleh ‘berlawan’ dengan pelanggan lain dan mendapat hadiah. Selain itu, memandangkan kebanyakan objek penting dalam permainan adalah berdasarkan NFT, mata wang maya yang diperoleh sebagai ganjaran boleh ‘dilaburkan semula’ ke dalam objek yang lebih tinggi – membawa kepada prestasi keseluruhan berganda.

Pelabur juga boleh membeli token Axie Infinity (AXS) di bursa mata wang kripto untuk mendapatkan publisiti condong ke kawasan P2E. Memandangkan pencapaian Axie Infinity, pelbagai inisiatif mula mengumpul momentum, seperti Silks, The Sandbox, Decentraland dan lain-lain.

Silks ialah permainan P2E yang sangat menarik kerana konsepnya. Ia adalah sukan tentang perlumbaan kuda tulen, tetapi ia juga mencerminkan dunia sebenar perlumbaan kuda. Jika seekor kuda menang di dunia nyata, ia dikira dalam permainan. Ia mempunyai potensi pengiklanan dan pemasaran yang besar. Silks sedang mengadakan jualan di Silks Avatarnya, dengan lebih 65% daripada NFT telah dijual.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Menerima keuntungan berganda dari pelaburanHFT dengan berinvestasi pada Uncharted NFT

Cara lain untuk menghasilkan uang dengan NFT adalah dengan membeli satu aset financial yang juga mendistribusikan uang kepada pemegangnya. Salah satu pilihan luar biasa adalah memasukkan uang ke dalam seri The Uncharted NFT, yang bertugas yang menjembatani jarak antara TradFi dan industri Web3.

Pemilik seri NFT Uncharted mendapatkan 20% setiap bulan, dicairkan ke semua pemegang setiap kuartal. Penjualan dihasilkan dari dana pembelian dan penjualan frekuensi tinggi (HFT) dengan dokumen musik tervalidasi yang dapat membanggakan kinerja keseluruhan hingga 400% per tahun.

Semua penjualan yang dihasilkan dari penjualan NFT disetorkan ke XETA Capital Fund (XCF) untuk diterapkan di dalam rangkaian aturan HFT. Dana tersebut diperdagangkan dengan modal seperti yang didiktekan melalui seperangkat aturan HFT yang rumit dan stabil dan kru pembeli terampil untuk menghasilkan penjualan untuk semua pemegang NFT.

Membeli seri NFT menempatkan pemegangnya dalam petualangan investasi, peracikan, distribusi, dan pendapatan selama 3 tahun. Kemudian, karena dana terus bertambah dan bertambah, semua pemegang memperoleh persentase dari pendapatan triwulanan melalui airdrop.

Pemegang perkiraan kru akan mendapatkan 20% per bulan berdasarkan total pada dokumen musik sebelumnya dari keseluruhan kinerja Dana HFT. XETA Capital adalah startup sembilan puluh hari yang mengumpulkan MYR 14.7 juta dan mengembalikan MYR 33 juta kepada investor di seluruh dunia.

Pada akhir tahun ketiga, proyek tersebut akan memisahkan semua penjualan dalam dana di antara pemegang NFT dan perusahaan The Uncharted LTD. Namun, jika Anda ingin keluar lebih awal dari jangka waktu tersebut, Anda dapat menawarkan NFT Anda di OpenSea.

Seri NFT mencakup 5,000 NFT Nebula Cincin Selatan yang menawarkan label harga untuk mengeksplorasi kedalaman area luar di The Uncharted. Anda dapat membeli setiap NFT seharga MYR 1,350 dalam bentuk ETH saat pengumpulan diluncurkan sepanjang Q1 2023.

Secara keseluruhan, seri Uncharted NFT membuka pintu bagi orang normal untuk berinvestasi dalam produk keuangan tradisional yang sebelumnya hanya tersedia untuk orang-orang berpenghasilan tinggi.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Melabur dalam protokol perlombongan pasif mata wang kripto

Satu lagi pendekatan untuk mengaut keuntungan dengan NFT pada tahun 2024 ialah melalui perlombongan mata wang kripto pasif. Salah satu usaha niaga moden dalam ruang ini ialah Copium Protocol, persekitaran perlombongan pelaburan yang menawarkan jawapan mudah untuk mengambil bahagian dalam perlombongan mata wang kripto pasif.

Protokol Copium tertumpu pada perlombongan Copium, yang merupakan kemudahan perlombongan mata wang kripto yang berkaitan dan benar-benar antarabangsa. Kemudahan perlombongan terletak di New Zealand, dan dikuasakan oleh 100% bersih, hijau, kuasa boleh diperbaharui yang dijana di Southern Alps.

Segmen awal usaha niaga itu akan dikeluarkan melalui cara mengeluarkan Pas Pelabur Protokol Copium – satu set 10,000 NFT yang akan dicetak pada 9 November 2024, pada rangkaian Ethereum

NFT boleh ditawarkan melalui Lelongan Belanda melalui laman web syarikat dengan bayaran permulaan 3.5 ETH. Walau bagaimanapun, 2000 orang pertama yang mendaftar masuk awal di tapak web projek akan mendapat tempat pudina yang dijamin dengan bayaran tetap yang lebih rendah sebanyak tiga ETH.

Jualan yang dijana daripada penjualan Pas Pelabur boleh digunakan untuk menaik taraf kemudahan perlombongan Copium. Kemudian, jualan perlombongan harian yang dijana melalui keupayaan boleh digunakan untuk membeli Copium Coins daripada pasaran terbuka, menyediakan panggilan berterusan untuk token tempatan platform.

Copium Coins yang dibeli daripada jualan Copium penambangan akan dibakar atau hangus menjadikan Copium Coins sebagai aset deflasi.

Tambahan pula, semua pemegang Pas Pelabur berhak mendapat faedah berikut:

 • Airdrop eksklusif daripada Copium Coins. Setiap pemegang NFT berhak mendapat 10,000 Copium Coins melalui transaksi yang paling mudah
 • Berpotensi untuk mempertaruhkan Investor Pass pada platform sebagai pertukaran untuk peruntukan harian sebanyak 10 Copium Coins mengikut NFT yang dipertaruhkan
 • Akses automatik kepada ganjaran Copium bulan ke bulan

Krew akan menguatkuasakan Protokol Staking Copium selepas pelepasan Pas Pelabur yang popular. Protokol pertaruhan membolehkan pelanggan mempertaruhkan pegangan Copium Coin mereka sebagai pertukaran untuk pelbagai peringkat hobi berpendapatan tinggi.

Pemegang Pas Pelabur NFT berhak mendapat ganjaran pertaruhan yang lebih baik. Malah, harga minimum untuk pemegang Pas Pelabur masih lebih baik daripada harga pertaruhan kebanyakan orang awam. Dengan cara ini anda perlu memiliki salah satu NFT jika anda ingin memaksimumkan pulangan kepada pembiayaan anda.

Secara keseluruhan, Protokol Copium menyediakan kemungkinan besar untuk membuat wang dengan NFT pada tahun 2024. Membeli NFT akan memberi anda peruntukan Copium Coins dan membantu meningkatkan kemudahan perlombongan. Pada masanya, jualan yang dijana daripada kemudahan perlombongan akan membantu mewujudkan permintaan yang mampan untuk Copium Coin di pasaran terbuka dan menjadikannya aset deflasi.

Melabur awal ke dalam NFT baharu yang menjanjikan

Salah satu cara terbaik untuk menjana wang dalam NFT lain ialah melalui pelaburan dalam menjanjikan koleksi baharu lebih awal sebelum harganya melambung tinggi. Kebanyakan NFT ini berkualiti tinggi untuk dibeli pada peringkat awal pada kos rendah, dengan harganya meningkat secara eksponen dalam beberapa minggu dan bulan selepas dikeluarkan. Sesetengah NFT perisian berkualiti tinggi mempunyai banyak potensi untuk diterima pakai secara umum. Lihat manual kami tentang NFT perisian berkualiti tinggi untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Contoh terbaik ialah CryptoPunks, yang boleh dibeli pada 2017 dengan harga antara $4.6 dan $155.5. Apabila kegilaan NFT mengambil alih pada tahun 2021, ‘Punk’ telah menjadi tidak ternilai kerana reputasi mereka sebagai penggerak pertama di kawasan itu. Ini memuncak dengan NFT dibeli melalui selebriti dan nama berprofil tinggi yang lain – dengan seorang Punk malah membuat promosi dengan harga MYR 109 juta!

Apakah Battle Infinity?

Battle Infinity Battle Infinity adalah salah satu ekosistem yang mempunyai yuran akses yang rendah. Battle Infinity ialah pengalaman play-to-earn (P2E) yang inovatif, menyediakan dunia digital yang kaya di mana pemain boleh berinteraksi dengan orang lain dan memperoleh ganjaran melalui permainan profesional. Ganjaran ini didenominasikan dalam IBAT, token Battle Infinity tempatan, yang boleh digunakan pemain untuk melabur dalam NFT projek.

Sebagai salah satu projek NFT yang paling hebat untuk tahun 2024, Battle Infinity menggunakan harta maya ini dalam beberapa cara yang mendebarkan. Satu cara ialah membentuk pemain dalam liga sukan Battle Infinity mitos sebagai NFT. Seterusnya, ini memudahkan dan memudahkan pelanggan untuk berdagang pemain antara satu sama lain sambil menyediakan cara untuk mengambil kesempatan daripada turun naik harga dalam pasaran sekunder.

Satu lagi mekanisme berasaskan NFT sepenuhnya dalam dunia Battle Infinity ialah plot tanah maya yang boleh dibeli oleh pengguna. Sebidang tanah ini diletakkan dalam ‘Arena Pertempuran’ – usaha niaga metaverse Battle Infinity. Pemilik tanah maya kemudiannya boleh memajakkan tanah itu kepada orang lain atau mempromosikannya melalui papan iklan dalam permainan. Ini menjadikan Battle Infinity sebagai salah satu projek tanah NFT berkualiti tinggi untuk gadai janji

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

NFT HODLing

Salah satu teknik hebat untuk membuat wang dengan NFT adalah dengan membuat pelaburan dan ‘HODL’. Bagi mereka yang tidak pernah mendengar istilah itu, HODL bermaksud ‘Hold On for Dear Life’ dan telah dipopularkan oleh pembeli semasa ringkasan GameStop 2021. Sejak itu, istilah ini telah digunakan untuk menggambarkan kaedah pelaburan di mana anda tidak lagi benar-benar menjual anda ada, tanpa mengira apa yang berlaku.

Pelabur yang membeli mata wang kripto akan sedar bahawa terdapat kebaikan dan keburukan untuk menggunakan kaedah ini. Walau bagaimanapun, jika dilakukan secara strategik, HODLing boleh menjadi cara yang sangat baik untuk menjana wang dengan NFT. Berbalik kepada contoh CryptoPunks kami, pedagang pada tahun 2017 juga mungkin telah memilih untuk menjual kerana harga Punk mereka tidak lagi naik. Walau bagaimanapun, peniaga yang memilih HODL akan meraih ganjaran sementara kos meningkat pada tahun 2021.

Kaedah ini tidak akan sentiasa berjalan lancar kerana beberapa siri NFT kini tidak lagi menjana momentum pengecasan. Walau bagaimanapun, kebanyakan tugas yang diindeks pada kalendar NFT kami sudah mula mendapat momentum daripada media sosial, bermakna mungkin terdapat beberapa kemungkinan pelaburan yang sangat baik dalam beberapa minggu dan bulan akan datang.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Flipping NFT

‘Flipping’ ialah satu lagi cara yang berkesan untuk menjana wang dengan NFT. Seperti yang dijelaskan menggunakan Fortune.com, flipping merujuk kepada proses membeli rendah dan menjual tinggi, menghasilkan keuntungan yang besar. Perbezaan penting antara flipping dan teknik pembiayaan lain ialah flipping selalunya merupakan kaedah jangka masa yang sangat singkat, berbeza dengan kaedah HODL yang diterangkan di atas yang cenderung untuk jangka masa yang lebih lama.

Mencari NFT yang hebat untuk menjana wang dan kemudian mengubahnya menjadi keuntungan adalah sukar, terutamanya memandangkan terdapat begitu banyak persaingan dalam pasaran hari ini. Walau bagaimanapun, ia tidak selalunya mustahil walaupun terdapat beberapa elemen yang perlu diingat semasa mempelajari cara menukar NFT untuk pendapatan.

Perisian token harus menjadi perhatian anda, kerana ia adalah salah satu sebab utama pedagang yang berbeza boleh membelinya. Sokongan komuniti juga harus dipertimbangkan, sebagai tambahan kepada pasukan pembangunan di belakang projek. Akhir sekali, daya tarikan NFT yang boleh dilihat adalah penting untuk diperhatikan, kerana kebanyakan peniaga ingin memaparkan karya seni maya mereka sebagai gambar profil mereka di media sosial atau melalui galeri seni maya.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Mencetak NFT Buatan Sendiri

Salah satu kaedah yang lebih luar biasa bagi mereka yang berfikir bagaimana untuk membuat wang pada NFT adalah untuk mencetak NFT anda sendiri. Percetakan merujuk kembali kepada prosedur mengambil aset maya (bersama dengan karya seni maya atau muzik) dan meletakkannya pada rantaian blok. Setelah aset dicetak pada rantaian blok, ia kemudiannya boleh didagangkan di pasaran NFT khusus, membolehkan anda mengewangkan pengenalan anda.

Mencetak NFT ialah prosedur yang sangat lurus ke hadapan untuk bahagian pengeluaran, dengan puncak pasaran seperti NFT LaunchPad menjadikan proses itu lancar untuk pemula. Disebabkan peningkatan besar dalam pasaran NFT, persaingan antara pencipta adalah sengit, dengan koleksi baharu muncul setiap hari. Jadi, jika anda ingin menggunakan kaedah ini, anda perlu memastikan pengenalan anda menonjol daripada pesaing anda.

Dengan mengandaikan anda telah mencipta NFT anda sendiri dan mencetaknya ke rantaian blok, hanya menunggu masa untuk NFT anda bersedia untuk dilihat dan dibeli oleh pengguna lain. Di sinilah pengiklanan atau promosi memainkan peranan penting, kerana kebanyakan koleksi semasa tidak lagi kelihatan kepada bakal peniaga sehingga ia dipromosikan dengan berkesan. Sebaik sahaja NFT anda dijual, anda boleh memperoleh hasil jualan (tolak yuran pasaran), yang boleh anda keluarkan ke dompet crypto anda.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Transaksi jual beli NFT

Setara dengan NFT HODLing dan NFT flipping ialah transaksi jual beli NFT. Kaedah ini lebih menjurus ke arah menjana keuntungan modal tambahan dalam jangka masa panjang berbanding keluar masuk pasaran secepat mungkin. Pelabur yang ingin tahu tentang membeli dan menjual NFT akan kerap membeli dan menjual NFT untuk keuntungan kecil dan kemudian mengulangi kaedah ini lagi dan lagi.

Akhirnya, kaedah ini memerlukan lebih banyak ketekunan dan pengetahuan pasaran daripada HODLing, oleh itu yang membawa kepada membeli NFT pada nilai yang agak rendah dan kemudian menjualnya pada masa yang tepat. Dan ini boleh membawa kepada keuntungan modal eksponen dalam jangka panjang, itulah sebabnya teknik ini sangat popular di kalangan pelabur pakar.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Staking NFT

Mereka yang ingin tahu tentang staking crypto akan gembira mengetahui bahawa kaedah ini juga boleh dikaitkan dengan NFT. Staking NFT boleh datang dalam pelbagai bentuk, walaupun pada hakikatnya mekanisme nombor satu yang digunakan adalah untuk ‘mengunci’ aset maya mereka pada platform DeFi dan mendapat ganjaran sebagai balasan. Ini biasanya berlaku pada rantaian Proof-of-Stake (PoS) dan memberi ganjaran kepada pemilik dengan token tempatan rangkaian.

Akhirnya, kaedah ini membolehkan transaksi mengesahkan yang muncul pada rangkaian, seperti apabila pemegang kripto mempertaruhkan token mereka. Memandangkan kawasan pasaran ini masih di peringkat awal, terdapat hanya beberapa struktur yang menawarkan pertaruhan NFT – terutamanya dalam sektor permainan P2E. Contoh struktur sedemikian termasuk MOBOX dan Zookeeper.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk membuat wang secara pasif dengan NFT, maka teknik ini mungkin yang paling optimum. APY akan terdiri daripada platform ke platform dan bergantung pada NFT tepat yang anda pertaruhkan. Walau bagaimanapun, dengan lebih banyak inisiatif NFT semakin pintar di rantau pasaran baru muncul ini, kami menjangkakan pendekatan ini akan meningkat dalam populariti sepanjang tahun.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Buat royalti

Royalti berjalan seiring dengan mempromosikan NFT dan membentuk salah satu faktor pasaran yang paling tersebar. Semasa kaedah percetakan, pengarang boleh menetapkan peratusan royalti peribadinya, oleh itu sebarang hasil pasaran sekunder akan menawarkan pengarang asal dengan bayaran. Kebanyakan kadar royalti NFT ditetapkan pada 5% atau 10%, walaupun pada hakikatnya ada yang lulus lebih baik daripada ini.

Kebanyakan NFT yang lebih menarik boleh mempunyai peratusan royalti yang dibina ke dalamnya, yang memberikan pengarang pendapatan pasif setiap kali ia dijual semula. Pasaran NFT tertentu akan mengehadkan royalti, biasanya sekitar 10%, untuk memastikan hartanah itu masih menarik kepada bakal pelabur.

Walau bagaimanapun, pencipta perlu memastikan bahawa koleksi NFT mereka sebenarnya bernilai melabur untuk memaksimumkan kaedah royalti. Tidak ada gunanya meletakkan royalti jika NFT hanya akan dibeli sekali jadi membenamkan contoh penggunaan atau berkat yang betul ke dalam pegangan NFT adalah penting untuk menjana aliran pendapatan yang menguntungkan.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Di manakah platform yang sesuai untuk melabur dalam NFT

Kini setelah anda mempunyai pengetahuan lengkap tentang cara melabur secara strategik dalam NFT dan mendapatkan pulangan maksimum, mari kita beralih perhatian kepada sistem pembiayaan itu sendiri. Jika anda ingin melabur dalam projek NFT baharu untuk flip atau tanpa teragak-agak ingin membeli NFT dan HODL, memilih pasaran yang selamat dan boleh dipercayai adalah sangat penting untuk membantu anda membeli.

Walaupun terdapat banyak pilihan untuk dipilih jika anda ingin memulakan perdagangan NFT, pilihan utama kami ialah OKX. OKX ialah platform yang terkenal dalam dunia mata wang kripto dan kini ia juga merupakan platform untuk NFT juga. Pengguna boleh membeli NFT dengan Ethereum dan mempunyai pelbagai jenis aset untuk dilaburkan. Selain itu, OKX disokong oleh pelbagai kaedah pembayaran seperti kad kredit, paypal atau kad debit bank, ini bermakna anda tidak perlu membeli Ethereum atau cryptocurrency lain terlebih dahulu untuk membayar NFT yang anda ingin beli.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Kesimpulan

Ringkasnya, artikel ini telah menyenaraikan semua yang anda perlu tahu tentang cara menjana wang dengan NFT, dengan sebelas proses paling menguntungkan yang boleh anda ambil. Dengan populariti NFT yang tidak menunjukkan arah aliran menurun, terdapat kemungkinan ia akan memberikan pulangan yang luar biasa untuk pembeli salah satu peluang yang mungkin untuk kelas aset konvensional.

Jika anda sedang mencari NFT terbaik untuk menjana wang, kami mengesyorkan anda mencuba Lucky Block. Ini adalah platform lawan berasaskan NFT baharu yang menawarkan pembeli peluang untuk memperoleh sehingga MYR 228,700 dan pelanggan boleh memasuki cabutan bertuah mingguan dan NFT melalui NFT beli-belah yang telah dicetak pada platform Lucky Block.

Lucky Block baru sahaja melancarkan syiling V2nya – mengalih keluar 12 daripada syiling V1 kepada 0% – dan menyaksikan kenaikan yuran penyenaraian 400ter pada MEXC alternatif terpusat. LBLOCK V2 seterusnya akan diindeks pada Gate.io, alternatif kelima terbesar di pasaran, dengan kos dijangka melonjak sekali lagi.

Inisiatif lain yang mempunyai keupayaan luar biasa untuk berkembang pesat termasuk Tamadoge dan Battle Infinity. Selepas mempromosikan pra-jualan masing-masing dan meningkatkan harga sebanyak mata peratusan, kedua-dua projek berasaskan NFT telah menetapkan diri mereka sebagai kripto paling menarik pada tahun ini.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Soalan yang paling kerap ditanya

Bolehkah NFT memberikan faedah?

Bagaimana untuk mendapat keuntungan daripada NFT?

Bolehkah anda mencipta NFT dan menjualnya?

Bolehkah mendapat manfaat daripada NFT percuma?

Bolehkah NFT menjadikan anda lebih kaya?