Buat masa ini, siapa yang tidak tahu Bitcoin, sebagai salah satu mata wang pertama yang membuat percikan besar dalam sektor ini, di mana sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kenaikan syiling telah meningkat secara eksponen, membuka jalan untuk ratusan (atau beribu-ribu) altcoin. dan projek kripto untuk mengukir niche dalam pasaran yang lebih luas.

Perbincangan ini akan merangkumi ramalan harga Bitcoin hari ini, jangka pendek dan panjang kami, menyentuh utiliti syiling, potensi masa depan, dan tempat anda boleh melabur dalam BTC hari ini sudah tentu dengan yuran dagangan yang rendah.

🔵 Nama SyilingBitcoin
💲 Harga$65,154.16
🔆 Simbol SyilingBTC
⏳ Perubahan Harga 1j0.61%
🌕 Perubahan Harga 24j2.44%
💵 Modal Pasaran$1,285,291,409,599
🥇 Pangkat1
🌐 Kelantangan 24j$36,980,670,483
🔄 Bekalan Beredar19,726,928
💰 Jumlah Bekalan19,726,928

Ramalan Harga Bitcoin 2024

Pada masa perbincangan ini dibuat, harga Bitcoin terbaru berada di sekitar paras 149199.75 MYR, berikutan aliran menurun berterusan sejak beberapa bulan lalu, dalam perbincangan ini, kami akan memberikan gambaran keseluruhan prospek jangka panjang BTC, sudah tentu bermula dari 2024 hingga 2030.

Menjelang akhir tahun 2024, dapat dilihat bahawa harga Bitcoin tebaru telah jatuh sekitar 50% dalam dua bulan terakhir, ini disokong oleh sentimen risiko semasa dalam pasaran. Walau bagaimanapun, tidak perlu risau kerana harga bitcoin hari ini telah menolak tahap 94730.00 MYR pada jangka masa harian yang bermakna kita boleh melihat kembali ke harga bitcoin hari ini dalam 151568.00 MYR atau harga bitcoin MYR 151568 jika momentum kenaikan harga dikekalkan.

Ramalan Harga Bitcoin

Manakala pada penghujung tahun 2023, apabila harga saham Bitcoin mula naik, ia boleh bertahan selama beberapa minggu (atau berbulan-bulan). Jadi, dengan mengandaikan momentum berterusan, kita boleh melihat harga bitcoin hari ini kembali ke paras 326818.50 MYR menjelang akhir tahun 2023.

Begitu juga pada penghujung 2025, Dalam beberapa tahun akan datang, walaupun beberapa altcoin terbaik mungkin membangunkan utiliti yang lebih baik daripada Bitcoin, mata wang kripto ini harus mengekalkan kedudukannya kerana statusnya sebagai ‘penggerak pertama’. Oleh sebab itu, ramalan Bitcoin kami menganggarkan syiling itu boleh mencapai nilai 378920.00 MYR menjelang akhir tahun 2025.

Dan menjelang penghujung tahun 2030, dengan mengandaikan kadar penggunaan kripto tidak menunjukkan tanda-tanda perlahan, ada ruang untuk BTC menjadi lebih diterima secara meluas oleh peniaga apabila ia berkaitan dengan pembayaran untuk barangan dan perkhidmatan. Jika ini berlaku, sudah pasti terdapat skop untuk Bitcoin melepasi paras 473650.00 MYR dan mencapai 568380.00 MYR menjelang 2030.

Sejarah Harga Bitcoin

Sebagai mata wang kripto pertama yang mencapai arus perdana, Bitcoin telah meruntuhkan banyak tembok di angkasa dan mencipta laluan untuk projek lain berkembang maju. Walaupun BTC dianggap mata wang kripto ‘terbaik’ untuk masa yang lama, syiling lain telah muncul yang mempunyai kes penggunaan menarik yang telah mengalihkan perhatian daripada Bitcoin.

Walau bagaimanapun, sudah tentu ini tidak menyebabkan pelabur mengabaikan Bitcoin, sebagai salah satu mata wang crypto yang mempunyai turun naik yang rendah, ramai pelabur masih mencari untuk beli Bitcoin dan sudah tentu ini disokong kerana potensi nilainya yang baik berbanding syiling lain.

Sila ambil perhatian bahawa pada asasnya mata wang kripto, Bitcoin ialah mata wang digital peer-to-peer (P2P) terpencar yang mengesahkan transaksi melalui teknologi blockchain. Teknologi ini digunakan secara meluas dalam pasaran mata wang kripto hari ini, walaupun pada mulanya pada tahun 2009 apabila BTC dilancarkan tidak dapat dinafikan bahawa kebanyakan industri berpendapat bahawa produk ini mempunyai konsep yang tidak dikenali.

Sejarah Harga Bitcoin

Satoshi Nakamoto, pencipta Bitcoin kekal tanpa nama sejak menerbitkan kertas putih terkenalnya pada tahun 2008, di mana beliau memperincikan secara terperinci bagaimana Bitcoin akan berfungsi. Blok pertama BTC telah dilombong pada awal tahun 2009, dan duit syiling itu tidak lama kemudian mula menarik perhatian daripada pelajar dan pengaturcara yang mahir teknologi. Nakamoto kemudian menyerahkan kawalan kod itu kepada pemaju lain pada tahun 2010 dan tidak pernah dilihat atau didengari sejak itu.

Harga BTC yang pertama direkodkan adalah pada Julai 2010, apabila syiling mula berdagang pada 0.0038 MYR. Pelabur yang ingin membeli mata wang kripto dan mendapat pendedahan kepada teknologi baharu ini membantu memacu harga Bitcoin Malaysia pada tahun-tahun berikutnya, menyaksikan harga BTC mencecah 1184.12 MYR pada 2013. Walau bagaimanapun, hanya pada pertengahan 2017 Bitcoin benar-benar memasuki arus perdana.

Harga Bitcoin terkini meningkat 2,300% yang mengejutkan pada separuh kedua 2017, menembusi paras 89993.50 MYR. Pasaran beruang berterusan mengikuti tahap ini, yang menyaksikan Bitcoin kehilangan kira-kira 85% daripada nilainya. Beberapa lonjakan kenaikan harga sporadis dilihat dalam tempoh masa ini, walaupun pergerakan sebenar bermula pada akhir 2020. Dari September 2020 hingga April 2021, Bitcoin meningkat lebih daripada 540%, mencecah paras tertinggi 306451.55 MYR.

Selepas berundur seketika, harga melonjak sekali lagi, mencecah paras tertinggi sepanjang masa sebanyak 325819.10 MYR, menurut CoinMarketCap. Walau bagaimanapun, harga yang tinggi ini hanya pendek, dan harga Bitcoin terkini telah jatuh lebih daripada 70% pada masa penulisan menjelang pertengahan 2024.

Sebelum kita mendalami ramalan harga Bitcoin terkini, berikut adalah garis besar perkara penting dalam perbincangan di atas, iaitu:

  • Satoshi Nakamoto menerbitkan kertas putih Bitcoinnya pada Oktober 2008.
  • Kod sumber terbuka Bitcoin telah dikeluarkan secara rasmi pada Januari 2009.
  • Harga Bitcoin yang pertama direkodkan ialah 0.0038 MYR pada Julai 2010.
  • Bitcoin mencecah paras tertinggi 89993.50 MYR pada tahun 2017.
  • Berikutan tahap tinggi ini, BTC terus menurun dan kehilangan 85% daripada nilainya.

Bitcoin pulih dan mencecah paras tertinggi sepanjang masa sebanyak 325819.10 MYR pada November 2021.

Ramalan Harga Bitcoin 2024

Selepas Bitcoin telah muncul sebagai salah satu produk pelaburan mata wang kripto jangka panjang terbaik selama bertahun-tahun, disokong oleh status ‘penggerak pertama’ syiling di pasaran, ada kemungkinan harga bitcoin hari ini telah menurun, seperti yang dinyatakan sebelum ini, harga mata wang kripto Bitcoin telah jatuh. dengan ketara daripada paras tertinggi sepanjang masa pada November 2021. Memandangkan fakta ini, apakah baki tahun 2024 untuk Bitcoin?

Salah satu perkara utama yang memihak kepada Bitcoin ialah kedudukannya yang agak kukuh dalam pasaran crypto. Reputasi ini bukan sahaja didorong oleh minat pelabur runcit tetapi juga minat pelabur institusi. Banyak syarikat terkenal kini memegang BTC dalam portfolio pelaburan mereka untuk mendapat pendedahan kepada sektor mata wang kripto.

Artikel terbaru daripada Yahoo Finance menyatakan bahawa pengurus aset memegang lebih daripada 331.55 MYR bilion nilai BTC menjelang akhir tahun 2021. Pada masa itu, ini bersamaan dengan hampir 8% daripada bekalan syiling yang beredar. Pemegang terbesar ialah Grayscale Investments, yang mengeluarkan dana Bitcoin boleh didagangkan yang dipanggil Grayscale Bitcoin Trust.

Walaupun harga Bitcoin hari ini tidak setinggi dahulu, ramai individu bernilai tinggi juga memegang BTC. Ini termasuk Changpeng Zhao, pengasas Binance, bersama-sama dengan Winklevoss Twins, Michael Saylor, Elon Musk dan banyak lagi. Terdapat juga kemungkinan nama yang lebih terkenal yang telah beli Bitcoin tetapi telah memilih untuk tidak menjadi tumpuan.

Dengan begitu banyak perhatian daripada profesional dan institusi kewangan terkemuka dalam industri, ada kemungkinan nilai bitcoin dapat memperoleh semula beberapa kedudukannya dalam pasaran crypto dalam beberapa bulan akan datang. Jumlah wang yang dilaburkan dalam BTC akan menyaksikan syiling terus mendominasi dari segi had pasaran, menyediakan platform untuk lantunan semula. Oleh itu, ramalan harga Bitcoin terkini kami untuk 2024 menyaksikan syiling kembali ke paras 151568.00 MYR menjelang akhir tahun.

Ramalan Harga Bitcoin 2024

Sudah tentu ramai Pelabur, atau pendatang baru di dunia ini ingin melihat lebih jauh ke hadapan, apakah ramalan harga BTC untuk 2024? Seperti yang diketahui, sehingga kini sejumlah besar altcoin telah dilancarkan sejak beberapa tahun kebelakangan ini untuk memanfaatkan kejayaan Bitcoin. Kebanyakan altcoin ini telah digelar ‘unggul’ kepada BTC dari segi kelajuan dan kebolehskalaan.

Pada hakikatnya, ini nampaknya benar, Ethereum sebagai contoh, sebagai salah satu projek yang dilihat oleh ramai sebagai mata wang kripto terbaik untuk melabur kerana ia menggunakan teknologi blockchain dengan cara yang lebih inovatif daripada Bitcoin. Bukan itu sahaja rangkaian lain juga mula beralih daripada konsensus ‘Proof-of-Work’ (PoW) Bitcoin kepada algoritma ‘Proof-of-Stake’ (PoS), yang jauh lebih berskala dan mesra alam.

Ramalan Harga Bitcoin 2023

Walau bagaimanapun, ini tidak menjejaskan pembangunan mata wang kripto, Bitcoin. Walaupun teknologi Bitcoin boleh dikatakan ketinggalan zaman, syiling masih membangunkan penggunaan di seluruh dunia sebagai kaedah pembayaran. Menurut Reuters, kira-kira 25% perniagaan kecil di sembilan negara terkemuka berhasrat untuk mula menerima mata wang digital sebagai kaedah pembayaran menjelang 2024.

Disebabkan oleh penyebaran Bitcoin, terdapat peluang yang baik bahawa BTC akan menjadi syiling pilihan untuk perniagaan ini .

ATM Bitcoin juga telah menjadi konsep popular, membolehkan pengguna mendepositkan wang tunai dan membeli BTC (atau mata wang kripto lain) menggunakan kiosk fizikal. Kripto yang dibeli kemudiannya dihantar ke dompet kripto pengguna melalui kod QR, menyediakan cara yang cepat dan mudah untuk membeli mata wang digital. Menurut laporan, kini terdapat lebih daripada 30,000 ATM Bitcoin di seluruh dunia.

Perkara ini pastinya menyerlahkan betapa meluasnya BTC digunakan, walaupun syiling lain mungkin mempunyai kelebihan dari segi kebolehgunaan dan kebolehskalaan dunia sebenar. Keluasan ini akan membantu mata wang terus berkembang dari semasa ke semasa, itulah sebabnya ramalan harga Bitcoin terkini kami 2024 meramalkan syiling itu boleh bernilai 326818.50 MYR pada ketika ini.

Ramalan Tinjauan Harga Bitcoin Jangka Panjang – Ramalan 2025

Tidak dinafikan, pada masa penulisan, aliran menurun Bitcoin yang berterusan telah mendorong ramai untuk membuat spekulasi bahawa ia boleh menjadi salah satu mata wang kripto yang paling kurang nilainya di pasaran. Ini kerana, dari segi penerimaan kripto daripada pelabur institusi, Bitcoin kekal sebagai pilihan yang paling ‘berdaya maju’ kerana had pasarannya dan turun naik yang agak rendah.

Salah satu perubahan paling ketara yang boleh menjejaskan harga BTC pada tahun-tahun akan datang ialah pelepasan ETF spot Bitcoin yang telah lama ditunggu-tunggu. Walaupun kini terdapat banyak ETF niaga hadapan Bitcoin, semua cadangan untuk spot ETF telah ditolak oleh SEC. Kebimbangan utama mereka adalah potensi untuk manipulasi pasaran, kerana pasaran crypto masih tidak dikawal secara relatif.

Prakiraan Ikhtisar Harga Bitcoin Jangka Panjang

Bagaimanapun, penolakan permohonan spot ETF sebelum ini tidak menghalang firma kewangan daripada terus mencuba nasib. Grayscale Investments terus mencuba dan meyakinkan SEC bahawa sekarang adalah masa untuk mereka membenarkan pelaburan jenis ini, manakala syarikat lain (seperti Cathie Wood ARK Invest) telah memfailkan permohonan baru-baru ini. Jika mana-mana ETF ini dibenarkan untuk dilancarkan, ia akan memberikan pendedahan langsung kepada harga Bitcoin terkini.

Sudah tentu ia hanya menunggu masa sebelum tempat Bitcoin ETF tersedia, dengan ketara meningkatkan kebolehcapaian pelaburan BTC untuk sejumlah besar pedagang. Dengan itu, ramalan harga Bitcoin kami 2025 meramalkan bahawa BTC boleh mencapai penilaian 378920.00 MYRmenjelang akhir tahun itu.

Ramalan Harga Bitcoin 2030

Dan yang paling penting – tunggu, mari kita bincangkan ramalan harga Bitcoin kami dalam jangka panjang. Seperti yang anda akan ketahui sekarang, Bitcoin mengekalkan sokongan hebat daripada kedua-dua pasaran crypto dan tradisional. Tiada duit syiling lain yang mempunyai sokongan universal ini, yang merupakan tambahan untuk potensi jangka panjang BTC.

Harga Bitcoin mungkin akan didorong oleh gabungan kes penggunaan dunia sebenar dan spekulasi. Semua bursa kripto terbaik menawarkan BTC sebagai aset yang boleh didagangkan, menjadikannya lebih mudah bagi pelabur pemula untuk mendapatkan syiling mereka.

Di samping itu, banyak platform lain (seperti PayPal dan Aplikasi Tunai) kini telah menawarkan pelaburan Bitcoin dengan meningkatkan kebolehaksesan dengan lebih banyak lagi.

Pulangan terus rendah melalui pelaburan ‘tradisional’, yang secara semula jadi telah menarik ramai pelabur ke pasaran crypto. Walaupun mata wang digital jauh lebih tidak menentu daripada kebanyakan kelas aset, mata wang tersebut berpotensi untuk menjana pulangan yang mengalahkan pasaran. Ini terbukti dengan pulangan 302.8% yang luar biasa yang disediakan oleh Bitcoin pada tahun 2020 sahaja.

Secara keseluruhannya, berkemungkinan tingkah laku pelaburan akan terus berkembang pada tahun-tahun akan datang, yang bermaksud pelaburan mata wang kripto berkemungkinan menjadi lebih biasa. Oleh itu, ramalan harga Bitcoin 2030 kami meramalkan bahawa syiling boleh mencapai tahap 568380.00 MYR pada masa ini.

Potensi Bitcoin Tinggi & Rendah

Bahagian di atas telah menyelami ramalan harga Bitcoin kami untuk tahun-tahun akan datang. Dibentangkan di bawah adalah beberapa bidang penting yang perlu diberi perhatian oleh pelabur BTC untuk meneruskannya

Tahun Potensi Tinggi Potensi Rendah
2022 151568.00 MYR 80520.50 MYR
2024 326818.50 MYR 175250.50 MYR
2025 378920.00 MYR 284190.00 MYR
2030 568380.00 MYR 464177.00 MYR

Untuk Apa Bitcoin Digunakan?

Dengan ramai pelabur menganggap bitcoin sebagai mata wang kripto terbaik untuk dibeli di Reddit, Bitcoin kekal sebagai kegemaran pelabur runcit dan profesional. Mari kita terokai ini dengan lebih lanjut dengan menyentuh kes penggunaan Bitcoin yang utama:

Kaedah pembayaran

Sudah tentu fungsi utama mata wang kripto, Bitcoin adalah sebagai kaedah pembayaran. Dengan rangkaian terdesentralisasi sepenuhnya, pembayaran boleh dibuat dalam cara yang hampir tanpa nama. Satu-satunya maklumat yang boleh dilihat secara terbuka ialah alamat dompet yang terlibat dalam urus niaga BTC, bukan sahaja Bitcoin tidak dikenakan sebarang yuran perbankan yang secara tradisinya dikaitkan dengan pemindahan antarabangsa. Pemindahan selalunya lebih cepat kerana ia tidak perlu diberi kuasa oleh pihak berkuasa berpusat.

Ganjaran Perlombongan

Disebabkan oleh konsensus ‘Bukti Kerja’ Bitcoin, perkakasan komputer yang canggih diperlukan untuk mengesahkan transaksi yang berlaku pada rangkaian. Sebagai pertukaran untuk menyediakan perkakasan ini, ‘pelombong’ diberi ganjaran dalam BTC, di mana setiap pelombong Bitcoin akan menerima ganjaran sebanyak 6.25 setiap kali mereka berjaya menambah blok pada rantaian blok.

Ganjaran Perlombongan Bitcoin

Pada masa penulisan, ini bersamaan dengan lebih 933090.50 MYR, yang pastinya menyerlahkan betapa menguntungkan proses ini bagi mereka yang mempunyai kuasa pengkomputeran yang diperlukan.

Spekulasi

Akhir sekali, Bitcoin juga digunakan secara meluas dari sudut pelaburan, seperti yang dibincangkan sebelum ini dalam artikel ini. Konsep pelaburan mata wang kripto masih agak baru berbanding dengan ekuiti dan bon, tetapi kadar penggunaan semakin meningkat setiap tahun. Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk Bitcoin menjana pulangan dua digit dalam satu hari, yang jarang berlaku dalam pasaran ekuiti, seperti yang dibuktikan oleh pelabur yang membeli saham. BTC juga bagus untuk kepelbagaian, kerana ia sangat berdaya tahan semasa kegawatan pasaran, seperti semasa pandemik COVID-19.

Apa yang Mendorong Harga Bitcoin?

Seperti kelas aset lain, seperti ekuiti dan ETF, harga Bitcoin hari ini didorong oleh kuasa bekalan dan permintaan, tetapi sudah tentu ada perkara lain yang perlu dipertimbangkan. Mari kita lihat dengan lebih dekat soalan ini:

Perhatian Media Sosial

Media sosial telah menjadi sumber yang digunakan secara meluas untuk pedagang mata wang kripto untuk mengetahui lebih lanjut mengenai projek tertentu. Walau bagaimanapun, Bitcoin kekal sebagai mata wang digital yang paling banyak diperkatakan di banyak platform dan mempunyai lebih daripada 4.3 juta ahli pada subreddit rasminya.

Bitcoin Media Sosial

Oleh itu, setiap kali ‘gembar-gembur’ itu muncul di media sosial, ia cenderung membawa kepada lebih banyak pelaburan daripada peniaga runcit, mengakibatkan kenaikan harga.

Pertumbuhan dalam Penggunaan Kripto

Sememangnya, lebih banyak kes penggunaan Bitcoin mempunyai, lebih besar permintaan untuk mata wang. Seperti yang kita ketahui daripada undang-undang penawaran dan permintaan, apabila permintaan meningkat, harga juga meningkat (dengan mengandaikan bekalan kekal malar atau berkurangan).

Oleh itu, konsep seperti ATM Bitcoin telah benar-benar membantu membawa BTC ke dalam arus perdana, walaupun untuk orang yang tidak memahami teknologi sepenuhnya. Bitcoin kini diterima sebagai kaedah pembayaran oleh peruncit di seluruh dunia kerana ia selalunya lebih murah untuk berurus niaga dan lebih telus daripada mata wang FIAT.

Pelaburan Institusi

Akhir sekali, tahap pelaburan institusi adalah sesuatu yang boleh menjejaskan harga Bitcoin. Sememangnya, jika bank pelaburan besar melabur dalam BTC, ini akan menjadi isyarat kenaikan harga untuk seluruh pasaran. Ia sudah menjadi menyeronokkan, dengan bank seperti Barclays dan Citigroup sudah membuat pelaburan BTC.

Ia juga terikat dengan tempat yang dijangka Bitcoin ETF, yang ramai jangkakan akan muncul dalam beberapa tahun akan datang. ETF seperti ini akan membolehkan demografi baharu mendapat pendedahan kepada turun naik harga Bitcoin tanpa berurusan dengan selok-belok perdagangan crypto (cth. dompet, teknologi blockchain, dll.). Seterusnya, ini akan membantu meningkatkan keterlihatan Bitcoin dan memberi kesan positif kepada harganya.

Tempat Beli Bitcoin

OKX Berkemungkinan besar bahawa mata wang kripto Bitcoin mungkin bukan yang akan melanda pasaran pada masa hadapan kerana status ‘matang’nya dalam pasaran yang lebih luas, tetapi sudah tentu Bitcoin masih mendapat sokongan hebat daripada komuniti pelaburan. Oleh itu, kebanyakan broker dan pertukaran mata wang kripto kini akan membenarkan pengguna melabur dalam BTC, malah kebanyakannya menawarkan pasaran derivatif. Walau bagaimanapun, walaupun ini sudah pasti satu perkara yang baik, ia boleh menjadi sukar untuk menyempitkan pilihan.

Melalui perbincangan kami, kami memutuskan bahawa buat masa ini OKX menawarkan platform terbaik untuk transaksi mata wang kripto, Bitcoin. Dengan memiliki Dompet OKX yang kotor, anda boleh melihat semua aset anda di bawah protokol Dash 2 Trade dan rantaian blok yang berbeza di satu tempat. Tidak dapat dinafikan bahawa OKX kini berada di kedudukan terbaik dalam pertukaran mata wang kripto kami yang boleh anda gunakan untuk beli Bitcoin.

Beli Bitcoin di OKX

Struktur yuran juga berdasarkan model pengambil pasaran dan pembuat, dengan hanya kira-kira 0.10% anda boleh berdagang mata wang kripto melalui platform OKX yang boleh berkurangan dari semasa ke semasa bergantung pada berapa besar tahap volum dagangan anda. Yuran dagangan juga terpulang kepada anda, jika anda pengguna biasa, yuran bergantung pada jumlah OKB (mata wang asal) dalam ekosistem OKX, tetapi jika anda pengguna lanjutan yuran transaksi anda akan bergantung pada volum dagangan 30 hari.

Dan sudah tentu OKX boleh mendahului ranking buat masa ini kerana OKX menawarkan dagangan margin dengan leverage sehingga 10 kali ganda. Untuk derivatif, OKX juga menawarkan dagangan niaga hadapan dan swap kekal dengan leverage sehingga 125 kali ganda. Sama ada anda seorang peniaga kripto yang berpengalaman atau baru dalam bitcoin dan mata wang kripto, OKX mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang boleh membantu dengan jawapan, e-mel OKX di [email protected], sokongan 24/7 tersedia dalam pelbagai bahasa.

Sila ambil perhatian bahawa projek OKX disokong di lebih daripada 200 negara. Walau bagaimanapun, penduduk Amerika Syarikat tidak mempunyai akses kepada perkhidmatan platform.

Berita Bitcoin Terkini

Sudah tentu, untuk meramalkan harga bitcoin hari ini, anda mesti benar-benar mendapat maklumat terkini mengenai berita yang berkaitan dengan projek tersebut. Dilampirkan antara berita Bitcoin yang paling banyak diperkatakan untuk minggu ini bermula 7 November 2024, sementara anda perlu memastikan anda mendapat maklumat terkini tentang syiling tersebut:

7 November 2024 merupakan minggu yang positif untuk pelabur Bitcoin, kerana nilai syiling meningkat sebanyak 2.80%. Ini menandakan minggu ketiga berturut-turut di mana harga BTC telah meningkat, dengan nilai syiling kini berlegar sekitar 99940.15 MYR.

Syarikat perlombongan Bitcoin ‘Green’ CleanSpark telah memperoleh lebih daripada 3,800 pelombong kripto semasa zaman bergelora dalam pasaran. CleanSpark dapat membeli pelombong ini pada harga diskaun, menjadikan jumlah syarikat hampir 50,000.

Argo Blockchain, sebuah syarikat crypto yang disenaraikan di Bursa Saham London, telah mendedahkan bahawa ia mungkin perlu ditutup jika ia tidak mendapat pembiayaan baharu. Syarikat itu telah menjual BTC lombongnya sendiri untuk mengurangkan beban hutangnya, tetapi memerlukan £24 juta lagi untuk terus beroperasi.

Terdapat beberapa daftar koin baru yang mempunyai prospek yang baik iaitu:

99Bitcoins ($99BTC) – Potensi Bitcoin Terbaharu dengan Masa Depan yang Cerah dalam Pasaran Kripto

99Bitcoins ialah sumber pendidikan penting untuk Bitcoin. Ia memberi tumpuan kepada menyediakan maklumat tentang mata wang kripto kepada pengguna baharu dalam industri. Baru-baru ini, platform ini telah melangkah ke dunia belajar untuk mendapatkan atau Learn-To-Earn dengan melancarkan tokennya sendiri yang dipanggil $99BTC.

$99BTC kini merupakan salah satu daripada kripto dan potensi Bitcoin terbaharu yang paling popular di pasaran sekarang. Token membolehkan pengguna memperoleh ganjaran dengan mengikuti kursus pendidikan dan kuiz di platform 99Bitcoins. Ini menjadikannya pilihan yang bagus untuk orang yang ingin belajar tentang kripto dan pada masa yang sama membuat pendapatan pasif.

99Bitcoins ($99BTC) - Potensi Bitcoin Terbaharu

Pada masa penulisan, 99Bitcoins Token berada di peringkat pertama prajualannya. Prajualan mempunyai fasa yang berbeza, dan harga token akan meningkat dengan setiap fasa berikutnya. Orang yang membeli $99BTC awal boleh mendapatkannya pada harga diskaun $0.001 setiap token pada masa akhbar.

Apabila $99BTC menjadi lebih popular, topi pasarannya atau market cap boleh berkembang dengan ketara dari semasa ke semasa. Populariti token yang semakin meningkat ini boleh membantunya mendapatkan penyenaraian di beberapa bursa kripto dan Bitcoin teratas. Model belajar untuk mendapatkan projek menjadikannya berbeza daripada kebanyakan kripto dan bitcoin lain. Tidak banyak platform dengan komuniti yang kuat telah meneroka kategori ini. Selain itu, harga token dijangka mencecah $0.00113 menjelang akhir prajualan (yang mempunyai 14 peringkat). Ia mempunyai sasaran cap keras (hard cap) berjumlah lebih $11 juta.

Pembeli awal boleh membeli Token 99Bitcoins ($99BTC) dengan hanya $0.001 pada masa penulisan dalam fasa prajualan semasa. Harga ini akan meningkat kepada $0.00113 dalam peringkat prajualan seterusnya dan terus meningkat pada masa penyenaraian bursa. Sentimen positif keseluruhan tentang Bitcoin dalam beberapa bulan kebelakangan ini juga merupakan berita baik untuk masa depan $99BTC.

Memandangkan lebih ramai orang ingin belajar tentang kripto, terutamanya semasa pasaran berjalan lancar seperti pada tahun 2024, nilai token $99BTC dijangka meningkat. Satu lagi bahagian menarik dalam projek ini ialah rancangannya untuk menukar daripada token ERC-20 kepada token BRC-20 pada blockchain Bitcoin. Langkah ini akan membolehkan 99Bitcoins memanfaatkan keselamatan dan kekekalan rangkaian Bitcoin sambil menjadi sebahagian daripada ekosistem aplikasi berasaskan Bitcoin yang semakin berkembang.

Prajualan yang sedang berlangsung adalah peluang menarik untuk pembeli awal untuk terlibat dalam projek yang memberi ganjaran secara unik kepada orang ramai untuk mempelajari tentang kripto. Anda boleh memasuki kumpulan Telegram 99Bitcoins untuk mendapatkan kemas kini terkini mengenai penyenaraian pertukaran yang berpotensi.

Bitcoin Minetrix – Masa Depan Kripto sebagai alternatif pertaruhan

Mata wang kripto Bitcoin Minetrix (BTCMTX) pegangan untuk perolehan baharu melancarkan ICO dan setakat ini telah mengumpulkan $200,000 dalam pembiayaan pusingan benih. Kumpulan isyarat YouTuber kripto dan Telegram yang popular telah menyerlahkan token ini sebagai alternatif kepada pertaruhan Bitcoin serta sebagai masa depan bagi dunia kripto, yang tidak mungkin disebabkan oleh model konsensus kerja bukti BTC.

Bitcoin minetrix sekarang

Pelabur hanya perlu membeli token $BTCMTX – tersedia sekarang semasa prajualan – dan mempertaruhkannya dalam kontrak pintar yang dikuasakan oleh Ethereum. Sebagai balasan, mereka akan menerima kredit ERC-20 yang tidak boleh dipindah milik yang boleh dibakar untuk membeli kuasa perlombongan, akhirnya membawa kepada ganjaran BTC. Papan pemuka kepentingan kepada lombong Bitcoin Minetrix menjadikan proses ini mudah dan intuitif, membolehkan pelabur menguruskan semua token dan kredit mereka di satu tempat.

Projek itu kini dalam fasa prajualan, dengan token $BTCMTX berharga $0.0123. 7.5% daripada keseluruhan bekalan $BTCMTX telah dikhaskan untuk mempertaruhkan ganjaran, dengan kumpulan pertaruhan Bitcoin Minetrix kini menawarkan APY lebih 8500%. Projek ini juga telah memperuntukkan 42.5% daripada bekalan token untuk memastikan bahawa platform baharu menawarkan pengalaman pengguna yang selamat dan lancar. Platform terdesentralisasi dan mesra pengguna seperti Bitcoin Minetrix boleh muncul sebagai peneraju dalam landskap bitcoin alternatif.

Kesimpulan Ramalan Harga Bitcoin

Perbincangan ini telah menyediakan ramalan komprehensif pergerakan harga Bitcoin hari ini untuk bulan dan tahun akan datang, menyentuh utiliti dan nilai potensi Bitcoin. Walaupun syiling telah hilang kedudukannya dalam beberapa bulan kebelakangan ini, BTC masih mengekalkan tempatnya sebagai mata wang kripto yang paling banyak digunakan dan sudah tentu menyediakan platform yang kukuh untuk kejayaan masa depan.

Jika anda sedang mencari syiling baharu yang menarik dengan potensi tinggi, lihat 99Bitcoins, platform kredit kripto dan karbon inovatif yang sedang dalam pra-jualan.

FAQs

Berapa nilai Bitcoin pada 2024?

Apakah harga semasa Bitcoin?

Apakah harga awal Bitcoin?

Apakah harga tertinggi untuk Bitcoin?