Terra Luna ialah projek rangkaian blockchain yang diasaskan pada tahun 2018 oleh syarikat pembangunan blockchain, Terraform Labs. Tumpuan utama rangkaian blockchain ini ialah pada projek kewangan terdesentralisasi (DeFi), token tidak sepiawai (NFT), dan aplikasi web3. Rangkaian Luna tidak berdiri sendiri, melainkan juga disambungkan ke rangkaian blockchain utama lainnya, termasuk Ethereum, Rangkaian Pintar Binance, dan Harmony.

Rangkaian blockchain Terra Luna menciptakan dua aset digital utama, iaitu syiling stabil Terra USD (UST), dan token Terra LUNA.

Kami telah membuat panduan yang mengulas mengenai ramalan cryptocurrency terra Luna price dan kemungkinan trajektori pertumbuhan untuk protokol yang bertumpu pada syiling stabil setelah kejatuhan Luna pada Mei 2024.

🔵 Nama SyilingTerra Classic
💲 Harga$0.0000918
🔆 Simbol SyilingLUNC
⏳ Perubahan Harga 1j0.47%
🌕 Perubahan Harga 24j12.81%
💵 Modal Pasaran$499,623,398
🥇 Pangkat128
🌐 Kelantangan 24j$93,768,510
🔄 Bekalan Beredar5,440,605,162,656
💰 Jumlah Bekalan6,794,537,545,225

Ramalan Luna Crypto Price 2024

Pasaran beruang atau juga dikenali sebagai Bear Market yang berlaku telah menyebabkan kebimbangan utama pada ruang kripto. Ditambah pula kejatuhan cryptocurrency terra Luna price yang sangat melampau, iaitu sebanyak 97% daripada tambatan Luna crypto price RM514,6 sedikit sebanyak telah mengheret pasaran kripto secara keseluruhan.

Ramalan Luna Crypto Price

Walaupun bagaimanapun, pelbagai usaha yang telah dilakukan untuk memulihkan keadaan, nampaknya belum mendapatkan hasil yang signifikan. Oleh itu, pada ulasan ini, kami akan memberikan maklumat penting mengenai ramalan cryptocurrency terra Luna price seterusnya, sama ada Luna price akan terus jatuh atau ia benar-benar boleh meningkat semula.

Untuk meyakinkan pelabur, Terraform Labs telah membuat usaha untuk membaik pulih syiling stabil (UST) mereka. Dan pada penghujung tahun 2024 ini, cryptocurrency terra Luna price dijangka akan naik menjadi RM13,4.

Tambahan pula, pasaran kripto yang terus mendapat penerimaan dan pembiayaan terdesentralisasi (DeFi) yang meningkat. Oleh itu, pada tahun 2024, cryptocurrency terra Luna price diramalkan akan mencecah RM44,75. Manakala pada tahun 2025 pula, dengan semakin membaiknya dan kematangan produk kewangan mereka, diramalkan cryptocurrency terra Luna price akan mencecah RM2,200. Ini merupakan ramalan optimistik, walaupun ianya sangat spekulatif. Mata wang kripto menarik yang diluluskan baru-baru ini ialah mata wang kripto Love Hate Inu.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Sejarah Luna Crypto Price

Ekosistem Terra Luna price dibina dengan tujuan untuk menjadi penyelesaian pembayaran dalam ekosistem kewangan mata wang kripto. Produk utama Terra ialah Terra USD (UST), syiling stabil dengan nisbah 1:1 kepada dolar AS, dan token asli Terra (LUNA). Pada 2019, LUNA mula dijual melalui tawaran syiling awal kepada pelabur pada Luna coin price RM0.8 dan meningkat kepada RM5.77 apabila ia disenaraikan.

Setahun selepas pelancarannya,cryptocurrency terra Luna price dilihat sebagai aset digital yang paling pesat berkembang berikutan beberapa siri kenaikan marginal pada separuh pertama 2021 dan peningkatan populariti aset digital itu menjelang akhir 2021, ia juga menyaksikan lonjakan cryptocurrency terra Luna price melebihi 1000 % kepada RM446.25

Harga Terra Luna

Pada awal tahun 2024, Terra Luna bermula dengan perlahan apabila ia menurunkan keuntungan sebanyak 45% pada pertengahan bulan Februari. Bagaimanapun, pada April 2024, Terra Luna price mengejutkan pasaran apabila cryptocurrency terra Luna price melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa RM533.33.

Kejatuhan cryptocurrency terra Luna price disebabkan oleh kegagalan algoritma syiling stabil Terra USD (UST) yang mana syiling stabil UST gagal menukar 1:1 kepada dolar AS. Oleh itu, ianya menyebabkan proses kehilangan dana yang berterusan dalam protokol Terra LUNA. Dengan bekalan baharu Terra Luna yang terus meningkat, menyebabkan Luna crypto price jatuh secara drastik dalam tempoh yang singkat.

Kini, selepas kejatuhannya, Terra Luna price cuba meneruskan projek ini tanpa menggunakan algoritma syiling stabil USTnya. Ini kerana, projek syiling stabil UST pada asasnya terikat dengan pencapaian cryptocurrency terra Luna price.

Walaupun usaha untuk pulih bukanlah perkara yang mudah, namun, Terra Luna mula mendapat keyakinan sebaik sahaja ia didagangkan pada Luna crypto price now RM10.11 setiap token pada November 2024.

Unjuran Luna Crypto Price 2024

Unjuran Luna Crypto Price

Selepas apa yang berlaku pada Mei 2024, Terra Luna masih dilihat sebagai projek kripto yang kukuh dan menjanjikan. Ini dapat dilihat apabila usaha memulihkan projek ini begitu ketara. Walaupun kejatuhan cryptocurrency terra Luna price masih memberi kesan kepada kebanyakan pelabur, tetapi ramai yang percaya bahawa cryptocurrency terra Luna price akan bergerak ke arah yang lebih baik.

Selain itu, pada penghujung tahun 2024, pasaran kripto dilihat bergerak ke arah yang lebih positif. Oleh itu, ramai yang meramalkan bahawa pasaran kripto akan menyaksikan momentum kenaikan Luna crypto price now menjelang akhir tahun ini termasuk Terra Luna yang dijangka didagangkan pada Luna price RM13.4 – RM18.

Tinjauan Jangka Panjang Ramalan Luna Price

Kejatuhan cryptocurrency terra Luna price telah mendorong penciptaan rangkaian baharu dengan penjenamaan semula oleh syarikat itu. Beberapa perubahan yang dibuat termasuk membina rangkaian blockchain Terra lapisan satu baharu tanpa algoritma syiling stabil, menamakan semula LUNA kepada LUNA Classic (LUNC) dan Terra USD (UST) kepada UST Classic.

Perubahan yang dilakukan untuk menghidupkan semula rangkaian ini mula menunjukkan hasil yang positif, apabila Luna crypto price now didagangkan RM10.11 pada November 2024. Oleh itu, jika LUNA mengekalkan pencapaiannya dan bermula dengan baik pada 2023 ini, kenaikan cryptocurrency terra Luna price kepada RM26 – RM31 boleh dijangkakan.

Tinjauan Jangka Panjang Ramalan Luna Price

Matlamat Luna price USD chart dalam jangka panjang adalah untuk menjadikan rangkaian Terra Luna sebagai ruang kripto untuk kewangan terdesentralisasi (DeFi) dan NFT dengan kos rendah dan skalabiliti rangkaian. Ia dilihat sebagai percubaan untuk mengembalikan kegemilangan Luna price USD chart yang pernah mencapai modal pasaran keenam terbesar dunia. Dan menjelang penghujung tahun 2025, cryptocurrency terra Luna price dijangka menjadi salah satu daripada 10 protokol DeFi paling bernilai dengan token yang boleh mencapai Luna crypto price now RM67 atau lebih tinggi.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Carta Harga Terra Luna

Luna crypto price chart telah menunjukkan trend positif dengan kenaikan cryptocurrency terra Luna price yang menggalakkan apabila Luna crypto price now pada RM10.11 setiap token pada September 2024.

Carta Harga Terra Luna

Ini adalah satu lagi bukti bahawa Terra Luna masih mendapat kepercayaan pelabur. Pada masa ini, Terra Luna mempunyai paras modal pasaran sebanyak RM1.28 bilion yang menjadikan Terra Luna mata wang kripto ke-113 terbesar di dunia. Berikut adalah Luna crypto price chart sepanjang September sehingga November 2024.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Adakah Terra Luna Kripto Terbaik untuk Dibeli pada 2024?

Walaupun rangkaian Luna price USD masih dalam peringkat penstrukturan semula, tetapi melihat Luna crypto price chart ditambah pula dengan komuniti LUNA Classic (LUNC) mula menunjukkan tanda-tanda kebangkitan yang menjanjikan, yang boleh dilihat melalui hashtag ‘#LUNCcommunity’ yang telah menjadi sohor kini di Twitter.

Adakah Terra Luna Kripto Terbaik untuk Dibeli pada 2022?

Di tengah-tengah daya tarikan sentimen positif yang semakin meningkat di kalangan orang awam, cryptocurrency terra Luna price dijangka akan terus meningkat pada bulan-bulan akan datang, dan sama ada Luna price chart boleh mengambil satu tempat sebagai kripto terbaik untuk dibeli pada 2024, adalah menarik untuk ditonton. Walau bagaimanapun, tanpa mengabaikan potensi besar cryptocurrency terra Luna price, kami juga mempunyai tiga lagi projek kripto yang berpotensi pada tahun 2024. Menurut pakar, mata wang kripto yang baharu di pasaran Love Hate In, mempunyai potensi besar dan boleh menarik untuk pelaburan.

Sponge V2 – Kemunculan Semula Mata Wang Kripto yang Paling Berjaya

Token Sponge adalah salah satu projek mata wang kripto paling berjaya tahun ini; memperoleh keuntungan sebanyak 100x selepas pelancaran Mei 2023. Sponge V2 menawarkan peluang untuk menyasarkan keuntungan yang serupa. Sponge V2 disebut-sebut sebagai versi Sponge yang ‘lebih besar dan lebih baik‘, dengan misi untuk ‘menyerap semua lembapan’. Dengan pengenalan Sponge V2, Sponge memperkenalkan mekanik staking novel, memberi ganjaran kepada pengguna dengan APY yang tinggi.

Sponge v2 coin

Memperolehi Sponge V2 memerlukan staking Sponge V1. Pemegang token $SPONGE sedia ada boleh melawati laman web rasmi dan memilih pilihan mempertaruhkan. Dan bagi mereka yang masih belum membeli token, boleh membeli Sponge V1, yang secara automatik akan mempertaruhkannya.

Token Span V1 yang dipertaruhkan akan membawa ganjaran APY dari segi Span V2. Setakat ini, lebih daripada 433 juta $SPONGE telah dipertaruhkan, dan kadar ganjaran semasa berada pada lebih 3000%. Tambahan pula, mereka yang mempertaruhkan lebih banyak token Sponge V1 dan mereka yang mempertaruhkannya untuk lebih masa akan memperoleh lebih banyak Sponge V2 sebaik sahaja ia mendarat.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Bitcoin Minetrix – sebagai alternatif pertaruhan Ruang Kripto

Mata wang kripto Bitcoin Minetrix (BTCMTX) pegangan untuk perolehan baharu melancarkan ICO dan setakat ini telah mengumpulkan $200,000 dalam pembiayaan pusingan benih. Pelabur hanya perlu membeli token $BTCMTX – tersedia sekarang semasa prajualan – dan mempertaruhkannya dalam kontrak pintar yang dikuasakan oleh Ethereum.

Bitcoin minetrix sekarang

Sebagai balasan, mereka akan menerima kredit ERC-20 yang tidak boleh dipindah milik yang boleh dibakar untuk membeli kuasa perlombongan, akhirnya membawa kepada ganjaran BTC. Papan pemuka kepentingan kepada lombong Bitcoin Minetrix menjadikan proses ini mudah dan intuitif, membolehkan pelabur menguruskan semua token dan kredit mereka di satu tempat.

Projek itu kini dalam fasa prajualan, dengan token $BTCMTX berharga $0.0123. 7.5% daripada keseluruhan bekalan $BTCMTX telah dikhaskan untuk mempertaruhkan ganjaran, dengan kumpulan pertaruhan Bitcoin Minetrix kini menawarkan APY lebih 8500%. Projek ini juga telah memperuntukkan 42.5% daripada bekalan token untuk memastikan bahawa platform baharu menawarkan pengalaman pengguna yang selamat dan lancar. Platform terdesentralisasi dan mesra pengguna seperti Bitcoin Minetrix boleh muncul sebagai peneraju dalam landskap bitcoin alternatif.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Kesimpulan

Kejatuhan Luna price USD sukar dilupakan oleh sesiapa sahaja dan akan menjadi satu sejarah gelap dalam pasaran kripto. Walau bagaimanapun, Luna price USD masih lagi diiktiraf sebagai platform terkemuka di ruang DeFi dan Luna price chart masih mempunyai peluang untuk bangkit semula pada tahun-tahun akan datang sebagaimana yang diramalkan oleh pakar kripto, tetapi dalam penilaian kami secara keseluruhan, mata wang kripto terbaik untuk melabur pada 2024 ialah Sponge V2.

Sponge V2

PERINGKAT KAMI

SPONGEv2 Logo
  • Sistem kredit berasaskan token
  • Pra-jualan langsung sekarang - https://sponge.vip/
  • Pentadbiran lanjutan
  • Span V2 mudah digunakan
SPONGEv2 Logo

Soalan Lazim

Berapa Luna Coin Price?

Mengapa Terra Luna jatuh?

Kenapa Luna Price Jatuh Sangat Teruk?

Berapakah Harga Luna Sekarang Pada Tahun 2024?