Terra Luna ialah projek rangkaian blockchain yang diasaskan pada tahun 2018 oleh syarikat pembangunan blockchain, Terraform Labs. Tumpuan utama rangkaian blockchain ini ialah pada projek kewangan terdesentralisasi (DeFi), token tidak sepiawai (NFT), dan aplikasi web3. Rangkaian Luna tidak berdiri sendiri, melainkan juga disambungkan ke rangkaian blockchain utama lainnya, termasuk Ethereum, Rangkaian Pintar Binance, dan Harmony.

Rangkaian blockchain Terra Luna menciptakan dua aset digital utama, iaitu syiling stabil Terra USD (UST), dan token Terra LUNA.

Kami telah membuat panduan yang mengulas mengenai ramalan cryptocurrency terra Luna price dan kemungkinan trajektori pertumbuhan untuk protokol yang bertumpu pada syiling stabil setelah kejatuhan Luna pada Mei 2023.

🔵 Nama SyilingTerra Classic
💲 Harga$0.0000849
🔆 Simbol SyilingLUNC
⏳ Perubahan Harga 1j0.2%
🌕 Perubahan Harga 24j0.93%
💵 Modal Pasaran$497,052,710
🥇 Pangkat81
🌐 Kelantangan 24j$17,755,339
🔄 Bekalan Beredar5,857,983,454,985
💰 Jumlah Bekalan6,848,356,705,396

Ramalan Luna Crypto Price 2023

Pasaran beruang atau juga dikenali sebagai Bear Market yang berlaku telah menyebabkan kebimbangan utama pada ruang kripto. Ditambah pula kejatuhan cryptocurrency terra Luna price yang sangat melampau, iaitu sebanyak 97% daripada tambatan Luna crypto price RM514,6 sedikit sebanyak telah mengheret pasaran kripto secara keseluruhan.

Ramalan Luna Crypto Price

Walaupun bagaimanapun, pelbagai usaha yang telah dilakukan untuk memulihkan keadaan, nampaknya belum mendapatkan hasil yang signifikan. Oleh itu, pada ulasan ini, kami akan memberikan maklumat penting mengenai ramalan cryptocurrency terra Luna price seterusnya, sama ada Luna price akan terus jatuh atau ia benar-benar boleh meningkat semula.

Untuk meyakinkan pelabur, Terraform Labs telah membuat usaha untuk membaik pulih syiling stabil (UST) mereka. Dan pada penghujung tahun 2023 ini, cryptocurrency terra Luna price dijangka akan naik menjadi RM13,4.

Tambahan pula, pasaran kripto yang terus mendapat penerimaan dan pembiayaan terdesentralisasi (DeFi) yang meningkat. Oleh itu, pada tahun 2023, cryptocurrency terra Luna price diramalkan akan mencecah RM44,75. Manakala pada tahun 2025 pula, dengan semakin membaiknya dan kematangan produk kewangan mereka, diramalkan cryptocurrency terra Luna price akan mencecah RM2,200. Ini merupakan ramalan optimistik, walaupun ianya sangat spekulatif. Mata wang kripto menarik yang diluluskan baru-baru ini ialah mata wang kripto Love Hate Inu.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Sejarah Luna Crypto Price

Ekosistem Terra Luna price dibina dengan tujuan untuk menjadi penyelesaian pembayaran dalam ekosistem kewangan mata wang kripto. Produk utama Terra ialah Terra USD (UST), syiling stabil dengan nisbah 1:1 kepada dolar AS, dan token asli Terra (LUNA). Pada 2019, LUNA mula dijual melalui tawaran syiling awal kepada pelabur pada Luna coin price RM0.8 dan meningkat kepada RM5.77 apabila ia disenaraikan.

Setahun selepas pelancarannya,cryptocurrency terra Luna price dilihat sebagai aset digital yang paling pesat berkembang berikutan beberapa siri kenaikan marginal pada separuh pertama 2021 dan peningkatan populariti aset digital itu menjelang akhir 2021, ia juga menyaksikan lonjakan cryptocurrency terra Luna price melebihi 1000 % kepada RM446.25

Harga Terra Luna

Pada awal tahun 2023, Terra Luna bermula dengan perlahan apabila ia menurunkan keuntungan sebanyak 45% pada pertengahan bulan Februari. Bagaimanapun, pada April 2023, Terra Luna price mengejutkan pasaran apabila cryptocurrency terra Luna price melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa RM533.33.

Kejatuhan cryptocurrency terra Luna price disebabkan oleh kegagalan algoritma syiling stabil Terra USD (UST) yang mana syiling stabil UST gagal menukar 1:1 kepada dolar AS. Oleh itu, ianya menyebabkan proses kehilangan dana yang berterusan dalam protokol Terra LUNA. Dengan bekalan baharu Terra Luna yang terus meningkat, menyebabkan Luna crypto price jatuh secara drastik dalam tempoh yang singkat.

Kini, selepas kejatuhannya, Terra Luna price cuba meneruskan projek ini tanpa menggunakan algoritma syiling stabil USTnya. Ini kerana, projek syiling stabil UST pada asasnya terikat dengan pencapaian cryptocurrency terra Luna price.

Walaupun usaha untuk pulih bukanlah perkara yang mudah, namun, Terra Luna mula mendapat keyakinan sebaik sahaja ia didagangkan pada Luna crypto price now RM10.11 setiap token pada November 2023.

Unjuran Luna Crypto Price 2023

Unjuran Luna Crypto Price

Selepas apa yang berlaku pada Mei 2023, Terra Luna masih dilihat sebagai projek kripto yang kukuh dan menjanjikan. Ini dapat dilihat apabila usaha memulihkan projek ini begitu ketara. Walaupun kejatuhan cryptocurrency terra Luna price masih memberi kesan kepada kebanyakan pelabur, tetapi ramai yang percaya bahawa cryptocurrency terra Luna price akan bergerak ke arah yang lebih baik.

Selain itu, pada penghujung tahun 2023, pasaran kripto dilihat bergerak ke arah yang lebih positif. Oleh itu, ramai yang meramalkan bahawa pasaran kripto akan menyaksikan momentum kenaikan Luna crypto price now menjelang akhir tahun ini termasuk Terra Luna yang dijangka didagangkan pada Luna price RM13.4 – RM18.

Tinjauan Jangka Panjang Ramalan Luna Price

Kejatuhan cryptocurrency terra Luna price telah mendorong penciptaan rangkaian baharu dengan penjenamaan semula oleh syarikat itu. Beberapa perubahan yang dibuat termasuk membina rangkaian blockchain Terra lapisan satu baharu tanpa algoritma syiling stabil, menamakan semula LUNA kepada LUNA Classic (LUNC) dan Terra USD (UST) kepada UST Classic.

Perubahan yang dilakukan untuk menghidupkan semula rangkaian ini mula menunjukkan hasil yang positif, apabila Luna crypto price now didagangkan RM10.11 pada November 2023. Oleh itu, jika LUNA mengekalkan pencapaiannya dan bermula dengan baik pada 2023 ini, kenaikan cryptocurrency terra Luna price kepada RM26 – RM31 boleh dijangkakan.

Tinjauan Jangka Panjang Ramalan Luna Price

Matlamat Luna price USD chart dalam jangka panjang adalah untuk menjadikan rangkaian Terra Luna sebagai ruang kripto untuk kewangan terdesentralisasi (DeFi) dan NFT dengan kos rendah dan skalabiliti rangkaian. Ia dilihat sebagai percubaan untuk mengembalikan kegemilangan Luna price USD chart yang pernah mencapai modal pasaran keenam terbesar dunia. Dan menjelang penghujung tahun 2025, cryptocurrency terra Luna price dijangka menjadi salah satu daripada 10 protokol DeFi paling bernilai dengan token yang boleh mencapai Luna crypto price now RM67 atau lebih tinggi.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Carta Harga Terra Luna

Luna crypto price chart telah menunjukkan trend positif dengan kenaikan cryptocurrency terra Luna price yang menggalakkan apabila Luna crypto price now pada RM10.11 setiap token pada September 2023.

Carta Harga Terra Luna

Ini adalah satu lagi bukti bahawa Terra Luna masih mendapat kepercayaan pelabur. Pada masa ini, Terra Luna mempunyai paras modal pasaran sebanyak RM1.28 bilion yang menjadikan Terra Luna mata wang kripto ke-113 terbesar di dunia. Berikut adalah Luna crypto price chart sepanjang September sehingga November 2023.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Adakah Terra Luna Kripto Terbaik untuk Dibeli pada 2023?

Walaupun rangkaian Luna price USD masih dalam peringkat penstrukturan semula, tetapi melihat Luna crypto price chart ditambah pula dengan komuniti LUNA Classic (LUNC) mula menunjukkan tanda-tanda kebangkitan yang menjanjikan, yang boleh dilihat melalui hashtag ‘#LUNCcommunity’ yang telah menjadi sohor kini di Twitter.

Adakah Terra Luna Kripto Terbaik untuk Dibeli pada 2022?

Di tengah-tengah daya tarikan sentimen positif yang semakin meningkat di kalangan orang awam, cryptocurrency terra Luna price dijangka akan terus meningkat pada bulan-bulan akan datang, dan sama ada Luna price chart boleh mengambil satu tempat sebagai kripto terbaik untuk dibeli pada 2023, adalah menarik untuk ditonton. Walau bagaimanapun, tanpa mengabaikan potensi besar cryptocurrency terra Luna price, kami juga mempunyai tiga lagi projek kripto yang berpotensi pada tahun 2023. Menurut pakar, mata wang kripto yang baharu di pasaran Love Hate In, mempunyai potensi besar dan boleh menarik untuk pelaburan.

Dash 2 Trade – Token Mata Wang Kripto Baharu Terbaik pada Prajualan

Dash 2 Trade – Token Mata Wang Kripto Baharu Terbaik pada PrajualanDash 2 Trade ialah projek kripto baharu yang ketika ini dalam masa prajualan yang hebat apabila ia berjaya mengumpul dana sebesar RM29 juta dalam masa empat minggu sahaja. Ini merupakan pencapaian yang memberangsangkan dalam usaha Dash2Trade untuk mengumpul RM179 juta daripada 700 juta token yang dikeluarkan untuk prajualan daripada jumlah keseluruhan 1 bilion token.

Platform Dash 2 Trade merupakan platform pelaburan kripto dengan ciri-ciri teknologi terkini yang menyediakan isyarat kripto yang lengkap untuk pedagang pemula mahupun pedagang berpengalaman. Ada pelbagai isyarat dagangan sosial yang boleh anda manfaatkan. Selain itu, platform ini juga menyediakan pelbagai alat analisis teknikal bagi memudahkan anda untuk mencipta strategi dagangan terbaik dan automatik sepenuhnya.

D2T ialah token asli Dash 2 Trade yang kini sedang dalam prajualan peringkat ketiga yang boleh anda beli pada harga Luna coin RM0.24 setiap token. Prajualan D2T akan dijalankan dalam sembilan peringkat, di mana Luna price now akan meningkat pada tiap-tiap peringkat prajualan. Dan menjelang pusingan prajualan peringkat akhir, ia didagangkan pada harga crypto Luna sekarang RM0.67 setiap token

Ini bermakna bahawa pelabur awal akan mendapatkan keuntungan apabila masa prajualan berakhir. Dan seterusnya, D2T akan di senaraikan di bursa pertukaran kripto teratas Lbank.

Untuk maklumat lebih lanjut berkaitan projek ini, anda boleh membaca kertas putih Dash 2 Trade atau sertai kumpulan Telegram rasmi Dash 2 Trade.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

RobotEra – Permainan P2E Kripto Terbaik 2023

RobotEra – Permainan P2E Kripto Terbaik 2022RobotEra merupakan satu lagi projek permainan kripto P2E baharu berdasarkan metaverse dengan semua item dalam permainan dicipta sebagai NFT. Mata wang kripto utama dalam metaverse RobotEra ialah TARO, token ERC-20 yang dibina di atas rangkaian Ethereum.

Matlamat utama RobotEra adalah untuk menyepadukan aset digital NFT ke dalam permainan untuk membawa pengalaman membina rangkaian blockchain sebenar kepada semua pemain. Permainan ini berlatarkan planet TARO yang musnah. Dalam usaha membina semula planet ini, pemain akan diwakili oleh watak robot digital yang kemudiannya perlu mencari dan memperoleh sumber untuk mengambil bahagian dalam penciptaan dalam ekosistem metaverse, seperti membeli dan mengurus tanah maya, membina bangunan, mencipta NFT dan banyak lagi.

Seperti yang kami nyatakan di atas, semua item dalam permainan ini dicipta sebagai NFT dengan fungsi dalam permainan yang direka untuk menjana pendapatan secara pasif, seperti menjual atau membeli NFT, staking, perlombongan, pengurusan tanah, dan banyak lagi.

Untuk mula mengambil bahagian pada permainan ini, pertama sekali anda perlu membeli token TARO yang ketika ini sedang dalam masa prajualan. Token TARO dapat dibeli pada harga Luna coin RM0,09 setiap token dan Luna price now akan meningkat harganya apabila ia didagangkan pada peringkat prajualan seterusnya.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai projek ini, kami mengesyorkan untuk menyertai Saluran Telegram RobotEra dan luangkan masa untuk membaca kertas putih RobotEra.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

IMPT – Mata Wang Kripto Mampan Baharu Mengurangkan Pelepasan Karbon

Impt.io LogoIMPT ialah satu lagi projek kripto baharu yang menyediakan peluang kepada semua orang untuk membantu alam sekitar dan membuat perubahan positif dengan cara mengimbangi jejak karbon mereka dengan cara yang mudah dan selamat dengan berasaskan pada rangkaian blockchain.

Mungkin anda tertanya-tanya bagaimana platform ini berfungsi. Untuk mula mengambil bahagian dalam projek yang membantu mengurangkan pelepasan karbon ini, anda perlu membeli kredit karbon yang kemudiannya boleh anda jual atau simpan untuk memperoleh margin jualan. Dalam erti kata lain, lebih lama anda menyimpan kredit karbon, lebih besar pulangan yang boleh menjana pendapatan pasif anda. Di samping itu, kredit karbon juga mungkin dibakar sebagai pertukaran untuk NFT.

Pasaran mengimbangi karbon secara global dianggap sebagai industri yang bernilai bilion ringgit. Oleh itu, upaya meminimumkan pelepasan karbon untuk memerangi perubahan iklim dilihat sebagai usaha pembangunan mampan planet ini untuk generasi akan datang.

Untuk ikut mengambil bahagian dalam usaha mengimbangi jejak karbon ini, anda boleh memulakannya dengan membeli token IMPT, ini adalah token ERC-20 yang digunakan sebagai asas transaksi pada platform ini. Anda boleh mendapatkan token IMPT pada crypto Luna sekarang RM0,09 yang ketika ini sedang dijual dalam masa prajualan peringkat pertama, dan sudah tentu Luna price now akan naik pada peringkat prajualan seterusnya.

Untuk maklumat lebih lanjut dan kekal kemaskini berita terkini projek ini, anda boleh membaca kertas putih IMPT atau sertai kumpulan rasmi Telegram IMPT yang ketika ini telah mempunyai 10 ribu pelanggan.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang memiliki kadar naik turun yang tinggi. Tiada perlindungan pelabur daripada UK ataupun Kesatuan Eropah.

Kesimpulan

Kejatuhan Luna price USD sukar dilupakan oleh sesiapa sahaja dan akan menjadi satu sejarah gelap dalam pasaran kripto. Walau bagaimanapun, Luna price USD masih lagi diiktiraf sebagai platform terkemuka di ruang DeFi dan Luna price chart masih mempunyai peluang untuk bangkit semula pada tahun-tahun akan datang sebagaimana yang diramalkan oleh pakar kripto, tetapi dalam penilaian kami secara keseluruhan, mata wang kripto terbaik untuk melabur pada 2023 ialah Dash 2 Trade (D2T).

Dash 2 Trade ialah platform pelaburan kripto yang dibina dengan ciri analisis kripto yang berguna untuk memaksimumkan dagangan anda, seperti isyarat dagangan, analisis teknikal, analisis data sosial dalam rantaian dan banyak lagi. Selain itu, anda boleh menyertai komuniti Dash 2 Trade yang mempunyai lebih 70,000 ahli yang semuanya adalah pedagang. Selain itu, satu lagi projek kripto pilihan kami adalah IMPT, platform berasaskan blockchain yang membantu setiap individu dan perniagaan mengimbangi jejak karbon mereka dengan cara yang mudah dan selamat.

Love Hate Inu (LHINU)

PERINGKAT KAMI

lovehateinu_logo
  • Mekanisme pertaruhan waktu nyata untuk mencegah spam
  • Antarmuka pengguna untuk pemungutan suara secara masa nyata
  • Platform penghantaran suara untuk idea jajak pendapat baru
  • Dasbor pengurusan untuk melindungi komuniti
  • Hanya pengguna yang mempunyai hak suara yang boleh hadir
lovehateinu_logo

Soalan Lazim

Berapa Luna Coin Price?

Mengapa Terra Luna jatuh?

Kenapa Luna Price Jatuh Sangat Teruk?

Berapakah Harga Luna Sekarang Pada Tahun 2023?