Dipetik melalui DappRadar, jualan NFT telah mencecah 118.52 MYR bilion menjelang 2021, walaupun gembar-gembur itu nyata, ia tidak menolak fakta bahawa ramai orang masih tertanya-tanya bagaimana untuk membeli NFTs. Anda boleh menemui sekeping menakjubkan dari Beeple yang dipanggil ‘Ocean Front’ yang dijual pada harga 28.45 MYR juta yang menakjubkan.

Banyak kumpulan pelabur dan pemerhati dalam perniagaan ini, sama ada anda seorang artis digital, peniaga, atau hanya ingin tahu tentang ‘gembar-gembur’, dalam perbincangan ini akan membawa anda melalui proses membeli malaysia NFT project pertama anda. Sebelum kita mula dengan panduan ini, mari kita lihat beberapa NFT yang paling popular, aneh dan mahal setakat ini sehingga Anda tahu how to buy nfts.

Panduan Pantas untuk NFT crypto how to buy

Sebelum anda membuat keputusan untuk berdagang dan membuat dagangan yang menguntungkan daripada NFT, adalah idea yang baik untuk terlebih dahulu mempelajari cara membeli NFT dengan selamat dan terjamin.

 • ✅ Langkah 1: Beli Ethereum melalui broker atau pertukaran terkawal, kami mengesyorkan OKX.
 • 💳 Langkah 2: Sediakan dompet Metamask dan pindahkan ETH anda ke dalam dompet.
 • 🔎 Langkah 3: Sambung ke pasaran NFT, anda boleh menggunakan NFT LaunchPad.
 • 🛒 Langkah 4: Beli NFT anda menggunakan ETH daripada dompet Metamask anda.

Kami akan menerangkan dengan lebih terperinci cara membeli NFT dalam panduan ini.

Beli NFT Pertama Anda

Pertama sekali anda perlu menyediakan dompet mata wang kripto sebelum membeli NFT atau bahkan berdagang NFT. Terdapat berpuluh-puluh pilihan untuk dipilih, tetapi tempat terbaik untuk bermula adalah dengan dompet yang serasi dengan Ethereum. Seperti yang diketahui Ethereum kini merupakan rangkaian blockchain yang dominan dalam bidang NFT, dan ini memberi anda akses kepada pasaran terbesar dan paling banyak NFT.

Jika anda ingin membeli NFT pada tahun 2024, anda akan gembira mengetahui bahawa anda boleh mengakses pasaran NFT melalui aplikasi NFT terbaik atau melalui ganjaran NFT terbaik. Dengan cara ini, anda akan mendapat akses kepada NFT yang sedang trend termasuk projek NFT utiliti terbaik, projek Metaverse NFT terbaik, projek NFT Land terbaik dan projek lumba kuda NFT terbaik.

Jika anda ingin membeli NFT pertama anda, anda juga mungkin ingin melihat panduan kami untuk peguam NFT terbaik untuk 2024.

Beli Ethereum dan Sediakan Dompet Kripto

Adalah penting anda mempunyai ETH, mata wang kripto rangkaian Ethereum untuk membeli NFT di pasaran teratas seperti OKX dan Binance.

Kebanyakan dompet crypto menyokong ETH, tetapi yang paling mesra pengguna dan mudah disediakan ialah dompet MetaMask. Dengan itu, dengan mengikuti panduan tiga langkah yang dibentangkan di bawah, anda akan dapat membeli ETH dan menyediakan dompet MetaMask baharu anda dan semuanya dari keselesaan rumah anda sendiri.

Cara Membeli Ethereum dengan OLX

Jika anda belum mempunyai ETH, anda dikehendaki membeli beberapa daripada broker atau pertukaran mata wang kripto yang bereputasi. Terdapat banyak broker dan bursa yang menyediakan ETH, Dalam panduan ini kami akan mengesyorkan menggunakan OKX, kerana platform ini dikawal oleh FCA dan membenarkan pelaburan kos rendah.

Berikut ialah tiga langkah pantas yang perlu anda ambil untuk membeli ETH dengan OKX:

Langkah 1 – Buka Akaun OKX dan Sahkan

Klik ‘Sertai Sekarang’ pada halaman utama OKX, berikan alamat e-mel anda dan pilih nama pengguna dan kata laluan. Selepas ini, klik pada ‘Profil Lengkap’ di papan pemuka anda dan lengkapkan semakan KYC yang diperlukan. Anda kemudiannya mesti memuat naik bukti ID (pasport atau lesen memandu) dan bukti alamat (penyata bank atau bil utiliti).

Buat akun OKX

Langkah 2 – Buat Deposit

OKX akan menghantar e-mel kepada anda setelah akaun anda disahkan, di mana anda boleh meneruskan untuk membuat deposit. Anda boleh membuat deposit dengan kaedah pembayaran yang disokong berikut, kad kredit atau debit, pindahan bank, PayPal dan banyak lagi.

Deposit Dana OKX

Langkah 3 – Beli ETH

Taip ‘ETH’ ke dalam medan carian dan klik ‘Trade’. Dalam kotak pesanan yang muncul, masukkan jumlah pelaburan yang anda inginkan dan klik ‘Buka Dagangan’.

Beli Ethereum di OKX

Cara Muat Turun Dompet MetaMask

Langkah 1 – Muat turun

Lawati tapak MetaMask dan muat turun dompet dalam penyemak imbas anda.

Muat turun Metamask

Langkah 2 – Sediakan dompet

Tekan butang buat dompet dan ikut arahan untuk mengaktifkan dan menjalankan akaun anda.

Sediakan dompet Metamask

Langkah 3 – Dapatkan alamat ETH

Kini anda perlu mencari alamat ETH anda dengan memilih untuk mendepositkan Ether dan mengklik ‘Lihat Akaun’. Alamat dompet awam anda kemudiannya akan muncul sebagai rentetan panjang aksara alfanumerik.

Dapatkan alamat ETH Metamask

Cara Menghantar ETH ke MetaMask

Langkah 1 – Muat turun OKX dan Transfer ETH

Anda akan melalui beberapa proses untuk menghantar pegangan ETH anda ke dompet MetaMask anda. Mula-mula anda perlu memuat turun aplikasi dompet kripto OKX, OKX, Setelah dimuat turun, log masuk ke aplikasi menggunakan kelayakan OKX anda.

Muat turun OKX dan Transfer ETH

Sekarang kembali ke platform dagangan OKX dan klik pada ‘Portfolio’. Klik pada kedudukan Ethereum anda dan kemudian klik pada ‘Edit Perdagangan’. Kotak kemudian akan muncul pada skrin anda dan pilih ‘Transfer to Wallet’ untuk menghantar ETH anda ke OKX.

Langkah 2 – Hantar ETH ke Dompet MetaMask

EthereumAkhir sekali, buka apl OKX anda, pilih tab ‘Crypto’ dan ketik Ethereum. Klik ‘Serah’, dan anda akan diminta untuk memasukkan alamat dompet crypto anda. Masukkan alamat MetaMask anda dan klik ‘Hantar’ sekali lagi, di mana OKX akan menghantar mesej teks dengan kod unik kepada anda. Masukkan kod dalam aplikasi OKX anda, dan pegangan Ethereum anda akan dihantar ke dompet MetaMask anda.

Oleh itu, anda sudah mempunyai ETH dalam dompet MetaMask anda dan sudah tentu anda bersedia untuk membeli NFT pertama anda. Kini anda boleh memilih pasaran NFT terbaik. Terdapat beberapa pertimbangan dalam menggunakan pasaran untuk mengambil NFT pertama anda, iaitu:

 • Kemudahan Penggunaan: Pasaran NFT menjadikan pembelian dan penjualan NFT semudah membeli-belah di Amazon atau Ebay.
 • Keselamatan: Banyak pasaran telah melabur banyak untuk memastikan pelanggan selamat.
 • Variasi: Beberapa nama terbesar di dunia NFT boleh didapati di pasaran. Anda juga boleh terlibat dengan projek staking NFT terbaik.

Cara Menyambung ke Pasaran NFT dan Beli NFT

Anda sudah boleh melabur dalam NFT selepas Ethereum diperoleh dan dihantar ke dompet MetaMask anda dan memautkan dompet ke pasaran NFT. Seperti yang akan kita bincangkan kemudian dalam panduan ini, NFT LaunchPad ialah pasaran pilihan kami untuk membeli NFT, kerana ia menawarkan pelbagai koleksi menarik sambil mengekalkan struktur kos yang menjimatkan kos.

Dengan itu, di bawah kami akan melampirkan langkah-langkah untuk bersiap sedia dan bersedia untuk membeli NFT dengan NFT LaunchPad. Anda akan dapatkan informasi how to buy nft art:

Langkah 1 – Pemerolehan BNB Terbungkus (WBNB)

Aset NFT LaunchPad didenominasikan dalam WBNB, anda akan diminta untuk menukar ETH kepada mata wang digital ini sebelum melabur. Ini boleh dicapai dengan menggunakan beberapa pertukaran DeFi terbaik, seperti PancakeSwap.

Langkah 2 – Sambungkan Dompet MetaMask ke NFT LaunchPad

Pergi ke tapak web NFT LaunchPad dan klik pada ikon dompet pada halaman utama. Pilih ‘MetaMask’ daripada pilihan yang tersedia dan ikut arahan pada skrin untuk membuat sambungan.

Sambungkan Dompet MetaMask ke NFT LaunchPad

Langkah 3 – Semak imbas Koleksi NFT

Klik tab ‘Semak imbas’ dan pilih kategori yang anda minati. Terdapat banyak tawaran dalam NFT LaunchPad seperti kad dagangan, sukan, seni digital, video, meme dan banyak lagi. Kemudian anda boleh klik NFT yang anda ingin beli, klik untuk dibawa ke halaman senarai.

Semak imbas Koleksi NFT

Langkah 4 – Beli NFT

NFT LaunchPad membolehkan pelabur membeli NFT dengan segera pada harga yang disenaraikan atau mengambil bahagian dalam proses lelongan dengan meletakkan tawaran. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja NFT dibeli, ia akan dipindahkan secara automatik ke dompet MetaMask yang dipautkan dalam Langkah

Apakah NFT Teratas untuk Dibeli pada 2024?

Kalendar NFT kami sepintas lalu akan menyerlahkan banyak koleksi NFT menarik yang akan dilancarkan pada minggu-minggu akan datang. Melalui analisis meluas landskap NFT, anda boleh mengetahui NFT yang terbaik untuk potensi nilai dan faedah tambahan, sementara kami kini telah menentukan bahawa koleksi Platinum Rollers Club Lucky Block boleh mengandungi NFT terbaik untuk dibeli pada tahun 2024.

Kelab Platinum Rollers Lucky Block akan terdiri daripada 10,000 NFT unik, bukan itu sahaja, apa yang membuatkan koleksi ini menarik ialah mereka akan memberikan pemegang akses kepada cabutan jackpot NFT harian Lucky Block, yang dianggarkan mempunyai kumpulan hadiah purata 47410.00 MYR dan semua di antara. dihoskan pada Binance Smart Chain. Sudah tentu jika anda adalah salah seorang daripada 25 orang yang mendapat Lucky Block NFT ‘Rare Edition’, anda akan menerima jackpot berganda jika anda memenangi loteri, dan juga merupakan bagian dari play to earn games, Untuk butiran lanjut, baca cara kami untuk membeli Lucky Block NFT hari ini

Lucky Block NFT

Setiap NFT boleh ditempa dengan harga 7111.50 MYR walaupun potensi peningkatan nilai dalam pasaran sekunder adalah besar, kerana terdapat lebih 43,000 pemegang LBLOCK, token asli Lucky Block. Sokongan komuniti yang luas ini dijangka menyaksikan Platinum Rollers Club terjual dengan cepat, sudah tentu berdasarkan fakta bahawa pelancaran token LBLOCK pada Januari 2024 diikuti dengan kenaikan harga 50 kali ganda dalam beberapa minggu sahaja.

Anda boleh menerima berita terkini mengenai penurunan Platinum Rollers Club NFT yang akan berlaku dalam minggu hadapan melalui kumpulan Telegram rasmi Lucky Block. Kumpulan itu kini mengandungi lebih daripada 41,000 ahli aktif yang merupakan cara paling berkesan untuk mendapatkan maklumat kerana koleksi NFT disiarkan secara langsung dan memastikan anda tidak terlepas aset bernilai tinggi yang sempurna untuk membalikkan NFT ini.

Pasaran NFT manakah yang sesuai untuk anda?

Terdapat beberapa pembolehubah – pembolehubah terbaik yang boleh digunakan untuk membuat keputusan dalam berurus niaga di pasaran, untuk itu adalah jenis NFT yang anda cari, how to buy nft token, apakah bayaran yang dikenakan oleh tapak yang anda gunakan, adalah mesra pengguna pasaran, sama ada pasaran yang anda pilih adalah selamat. Terdapat beberapa pasaran yang mungkin memenuhi kriteria anda, iaitu:

1. NFT LaunchPad

Bermula dari 2024, NFT Launchpad berada dalam senarai pilihan utama pasaran NFT, NFT LaunchPad ialah pasaran yang berkembang pesat yang membolehkan pengguna membeli, menjual dan mencetak NFT. Platform ini menyokong NFT yang dihoskan pada Binance Smart Chain (BSC) dan dalam denominasi WBNB dan merupakan satu-satunya tempat untuk anda membeli blok bertuah NFT, yang secara semula jadi menarik banyak perhatian dalam media dan juga menjadikannya boleh diakses oleh khalayak luas pelabur. .

NFT telah menarik ramai pencipta terkemuka ke platform, how to buy nft art finance, Dari segi kategori NFT, pasaran hari ini menawarkan aset digital dalam bidang seperti seni, permainan, muzik, fotografi, kad dagangan dan banyak lagi. Mempunyai Lucky Block NFT memberi anda akses eksklusif kepada platform pertandingan NFT ekosistem baharu. Ini bermakna anda berpeluang memenangi hadiah utama apabila semua NFT dalam koleksi tertentu dijual. Ganjaran termasuk 5* percutian, rumah mewah dan juga NFT Bored Ape Yacht Club (BAYC).

NFT LAunchpad

Selain Lucky Block, NFT LaunchPad turut menganjurkan pelbagai koleksi seni digital yang mendapat permintaan tinggi. Ini termasuk projek NFT yang hebat seperti Walrus, Crazy Angry Greedy Pandas, Calamity – dan juga CryptoPunks.

Bagi pembangun yang ingin mencipta NFT mereka sendiri, LaunchPad NFT menjadikan keseluruhan proses ini sangat mudah dan pantas, di mana pembangun boleh memilih daripada pelbagai format (termasuk MP4) dan mencipta berbilang NFT secara serentak. Dan sudah tentu apa yang hebat ialah NFT LaunchPad memberi pembangun kemungkinan untuk menetapkan kadar royalti dan jarang mereka sendiri, dengan lelongan, harga tetap dan senarai harga jatuh tersedia.

Untuk transaksi, anda boleh menyambungkan dompet crypto anda dalam beberapa saat sahaja melalui halaman utama NFT LaunchPad, dengan sokongan untuk MetaMask dan WalletConnect. Akhirnya, NFT LaunchPad juga mempunyai borang hubungan khusus di mana pengguna boleh menghantar pertanyaan dan menerima bantuan yang pantas dan disasarkan.

2. Pasaran NFT OKX

Setelah mengetahui bagaimana untuk membeli NFTs yang terbaik di Malaysia dan perkara penting yang perlu diambil kira sebelum melabur dalam mata wang kripto, panduan ini juga akan memberikan jawapan kepada persoalan di atas iaitu ‘bagaimana untuk membeli NFTs Malaysia’. Daripada senarai di atas, NFT sebagai salah satu proyek terbaik Malaysia yang boleh dibeli pada masa ini. Berikut adalah langkah-langkah untuk membeli NFTs, bermula dengan membuat akaun di OKX.

Pasaran NFT OKX

Jika Anda memulakan perjalanan perdagangan NFT Anda, OKX sangat disyorkan untuk Anda. Melihat kepada sokongan dan perkhidmatan pelanggan, OKX akan mencuri perhatian dengan ketersediaan 24/7nya. Bukan itu sahaja, Yuran pengambil OKX ialah 0.05%, dan yuran pembuat ialah 0.02%.

3. OpenSea

OpenSea ialah salah satu platform untuk urus niaga yang patut dipertimbangkan selain OKX dan Binance, malah ia mempunyai kedudukan teratas buat masa ini, ia disokong oleh pasaran NFT terbesar dengan jumlah dagangan melebihi berjuta-juta dolar setiap minggu.

Opensea NFT

Terdapat beberapa perkara bagaimana untuk membeli pelbagai nft di opensea sebagai salah satu pilihan terbaik, iaitu:

 • Populariti platform telah menarik beberapa koleksi terbesar NFT ke tapak seperti CryptoPunks dan Mutant Ape Yacht Club. Dengan lebih 100,000 NFT untuk dijual, ada sesuatu untuk semua orang.
 • Sifat mesra pengguna OpenSea sangat sesuai untuk pemula. Sebaik sahaja anda menyediakan dompet crypto anda, anda boleh mendaftar dan mula membeli NFT dengan kerumitan yang minimum.
 • OpenSea didesentralisasi yang menjadikannya lebih selamat daripada beberapa pesaing terpusatnya.
 • OpenSea mengenakan bayaran 2% kepada pembeli dan 2.5% penjual dan anda boleh membuat pembelian dengan ETH dan MATIC.

4. Rarible

Platform dagangan yang perlu dipertimbangkan ialah Rarible, sebagai platform dagangan NFT, Rarible sering melihat lebih daripada satu juta dolar bertukar ‘tangan’ dalam dagangan NFT setiap hari, ini sudah tentu menjadikan Rarible mengungguli ranking setakat ini.

Bersama-sama ini disertakan perkara-perkara yang perlu diberi perhatian iaitu:

Pasaran mempunyai pelbagai jenis NFT termasuk koleksi sukan, kad dagangan, seni digital dan muzik.

Rarible NFT

Rarible berfungsi dengan dompet MetaMask menjadikannya mudah digunakan untuk pendatang baru dalam perdagangan NFT.

Rarible mengenakan bayaran perkhidmatan sebanyak 2.5% dan pembayaran hanya boleh dilakukan dengan ETH.

5. Nifty Gateway

Akhir sekali, Nifty Gateway ialah pasaran untuk sesiapa sahaja yang mencari seni NFT berkualiti tinggi di tapak web premium.

Nifty Gateway NFT

Terdapat beberapa perkara yang boleh diperhatikan daripada Nifty Gateway iaitu:

 • Tidak seperti tapak lain, NFT at Nifty dikawal selia oleh pasukan kurator yang hanya membenarkan karya seni berkualiti tinggi dilelong di tapak.
 • Terdapat pelbagai karya seni yang mengagumkan di Nifty yang pasti akan menarik minat peminat seni tetapi anda tidak akan menemui meme lucu di tapak ini.
 • Anda boleh membayar dengan kredit dan kad debit serta ETH di Nifty.
 • Nifty berpusat dan ini menjadikannya lebih terdedah kepada penggodaman daripada platform terdesentralisasi.

Pada asasnya semua platform yang dibincangkan menyediakan perkhidmatan yang hebat, tetapi jika anda baru menggunakan NFT, OKX ialah pilihan terbaik dengan koleksi NFT yang besar dan reka letak yang mesra pengguna. Mari lihat secara terperinci cara membeli NFT di OKX.

Membeli NFT di OKX dengan ETH

Anda kini telah menyediakan dompet crypto, sudah tentu anda juga telah membiayainya dengan ETH, langkah seterusnya ialah anda telah memutuskan untuk menggunakan NFT pertama anda di OKX. Ikuti langkah ini untuk mengetahui cara membeli NFT di OKX.

Langkah 1 – Buat Akaun NFT OKX

Pergi ke pasaran NFT OKX dan klik ‘Daftar’. Masukkan nama dan alamat e-mel anda sebelum memilih nama pengguna dan kata laluan untuk akaun anda.

Buat Akaun NFT OKX

Langkah 2 – Pengesahan Akaun

Jika anda sudah mempunyai akaun Aplikasi OKX, anda boleh mengesahkan akaun NFT anda dengan memautkan kedua-duanya. Ini semudah mengklik ‘Sambung ke Apl’ dalam papan pemuka akaun anda dan mengesahkan pautan melalui e-mel.

Jika anda tidak mempunyai akaun aplikasi OKX, anda boleh mengesahkan akaun NFT anda melalui telefon. Klik ‘Edit Profil’ dan berikan nombor telefon anda di bahagian yang berkaitan. Anda kemudian akan menerima mesej teks dengan kod keselamatan, yang anda masukkan pada halaman tetapan untuk mengesahkan diri anda.

Langkah 3 – Semak imbas OKX NFT Marketplace

Setelah disahkan, anda boleh menyemak imbas pasaran untuk NFT yang anda suka. Apabila anda menemuinya, klik untuk dibawa ke halaman penyenaraiannya.

Semak imbas OKX NFT Marketplace

Langkah 4 – Beli NFT

NFT akan disenaraikan pada harga tetap, atau akan dilelong. Jika yang pertama, anda hanya perlu klik ‘Beli untuk X’, dan pembelian anda akan selesai. Jika yang terakhir, anda boleh mengklik ‘Letakkan Bidaan’ dan mengambil bahagian dalam lelongan.

Setelah anda memperoleh NFT anda dan pemindahan pemilikan selesai, anda boleh melihat NFT baharu anda dalam bahagian ‘Koleksi’ akaun anda.

Beli NFT di OKX

Dan jika anda mengikut arahan dan membuat tawaran yang menang, anda telah membeli NFT pertama anda menggunakan ETH. Ini adalah masa yang baik untuk merenung tentang maksud sebenar membeli-belah dengan ETH.

Apabila anda membuat pembelian menggunakan ETH, prosesnya tidak sama seperti membelanjakan wang dengan kad kredit anda di kedai mingguan. Beberapa perkara yang menjadikan urus niaga ETH unik, iaitu ETH dipindahkan melalui blockchain Ethereum yang bermaksud prosesnya terdesentralisasi yang bermaksud sebaik sahaja transaksi ETH dilakukan, ia tidak boleh dibuat asal, urus niaga di rangkaian Ethereum tidak percuma jadi anda perlu bayar yuran transaksi yang dikenali sebagai yuran gas semua orang mahu menghantar ETH, dan sudah tentu rangkaian Ethereum boleh menjadi perlahan kerana kesesakan dan kadang-kadang transaksi gagal, Namun ramai pelabur tertanya-tanya bagaimana untuk membeli ntfs tanpa bayaran gas

Rangkaian Ethereum pasti memerlukan sedikit kerja, dan anda kini mungkin bertanya kepada diri sendiri sama ada anda boleh membeli NFT tanpa menggunakan mata wang kripto selain ETH.

[/su_note]

NFT Diverse World

NFT datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, ada sesuatu untuk semua orang, daripada seni digital hingga meme, bukan sahaja terdapat permainan NFT. Dalam panduan ini, anda akan melihat beberapa NFT yang paling terkenal.

Mustahil untuk bercakap tentang NFT tanpa mengiktiraf karya seni digital revolusioner ini. Beeple sedang mencipta karya baharu setiap hari mulai Mei 2007 untuk mencipta NFT ‘5000 hari’. Sekeping itu menjadi NFT paling mahal pernah dijual, mencecah 322.39 MYR juta di rumah lelong Christies.

Koleksi NFT ‘Ringer’ artis Kanada dan pengkod Dmitri Cherniak telah menghebohkan komuniti NFT. Potongan mengambil inspirasi daripada membungkus tali di sekeliling pasak, yang menghasilkan bentuk yang agak hipnosis. Ringer 109# dijual pada harga 32.71 MYR juta di pasaran OpenSea.

Seni digital bukanlah satu-satunya penghasil wang dalam bidang NFT, seperti yang ditunjukkan oleh bekas Ketua Pegawai Eksekutif Twitter Jack Dorsey, yang menjual NFT dari Tweet pertamanya dengan harga 13.75 MYR juta.

Chris Torres’ ‘Nyan Cat’ Meme

Sebelum NFT, meme mendapati nilai dalam keterujaan yang mereka bawa kepada netizen tetapi dari segi kewangan mempunyai sedikit atau tiada nilai. Nyan Cat menetapkan standard untuk membuat wang daripada meme apabila ia dijual sebagai NFT dengan harga di bawah 2844600.00 MYR.

NFT di atas hanya mencalarkan permukaan ekosistem NFT yang semakin mengagumkan. Walau bagaimanapun, melihat karya seni, meme dan Tweet ini memberi anda gambaran tentang bakat dan wang yang membanjiri NFT.

Nyan Cat OKX

Sudah tentu jika anda ingin menjadi sebahagian daripada urus niaga ini, anda perlu menyediakan dompet kripto dan selepas itu untuk mengikuti perkembangan terkini dan terhebat NFT anda boleh menyemak kalendar NFT 2024 kami.

Alternatif kepada ETH

Terdapat beberapa alternatif utama untuk menggunakan Ethereum iaitu, Polygon, Solana atau Binance. Dalam perbincangan ini kita akan membincangkan faedah menggunakan alternatif ini tetapi perlu diingat bahawa Ethereum kekal sebagai pilihan yang paling selamat dan blockchainnya telah terbukti berkali-kali sebagai yang paling tahan terhadap serangan.

Polygon (MATIC) ialah blok terdesentralisasi yang bertindak sebagai lapisan transaksi pada ekosistem Ethereum. Polygon bertujuan untuk berinteraksi dengan Ethereum untuk mengurangkan yuran pemprosesan dan meningkatkan kelajuan transaksi, tetapi perlu diingat bahawa yuran yang lebih rendah dan transaksi yang lebih pantas masih tidak selamat seperti ETH, walaupun Polygon dan token MATIC asalnya pada asasnya dikendalikan melalui jambatan ke rantaian Ethereum , ia menyediakan Anda mempunyai akses kepada pelbagai pasaran termasuk: OpenSea, ZestyMarket dan TreasureLand, dalam sesetengah pasaran seperti OpenSea hanya beberapa NFT boleh dibeli dengan Polygon.

Solana (SOL) ialah projek rantaian satu lapisan yang telah berulang kali disebut-sebut sebagai pembunuh Ethereum kerana TPS yang tinggi dan yuran yang rendah. Solana telah beralih ke medan NFT kerana ia kelihatan bersedia untuk menjatuhkan Ethereum dari tempat teratas.

Alternatif kepada ETH

Walaupun pada hakikatnya nampaknya Solana untuk membeli NFT adalah lebih pantas dan lebih murah daripada Ethereum dan Polygon, sila ambil perhatian bahawa SOL tidak disokong oleh beberapa pasaran terbesar seperti OpenSea atau Rarible. Nasib baik semakin banyak pasaran serasi Solana mula muncul, yang paling menonjol ialah Solsea, MagicEden dan Metaplex.

Memang tidak dapat dinafikan bahawa yuran dan kelajuan transaksi Solana sangat mengagumkan dan merupakan ancaman sebenar kepada penguasaan Ethereum, tetapi perlu juga diperhatikan bahawa pada Februari 2024, Solana telah digodam dan dianggarkan 1517.12 MYR juta SOL telah dicuri. Ini sudah tentu membuatkan ramai pelabur mempersoalkan dan meneroka keselamatan yang terus menjadi perhatian rangkaian.

Binance (BNB,BUSD) telah mencipta pasaran NFT sendiri di mana anda boleh membeli NFT pada BNB, BUSD dan ETH. Binance ialah bursa kripto terbesar di dunia dan sedang melancarkan pasaran NFT pada 2021.

Pasaran Binance telah berkembang pesat sejak dilancarkan dan mempunyai banyak pilihan NFT. Tambahan pula, jika anda sudah biasa dengan pertukaran kripto Binance menggunakan pasaran Binance NFT akan datang secara semula jadi. Dengan perkembangan pasaran Binance, menggunakan BNB dan BUSD untuk membeli NFT kerana ia sepatutnya menggunakan ETH akan menjadi lebih dan lebih boleh dilaksanakan.

Walaupun terdapat lebih banyak mata wang kripto yang boleh anda gunakan untuk membeli NFT, anda mungkin mahu melangkah lebih jauh dan mengelak daripada menggunakan kripto sama sekali. Malah secara umumnya, sehingga kini beberapa pasaran telah memudahkan anda membeli NFT dengan kad kredit atau kad debit.

Benar-benar Mengelak Kripto

Anda mungkin kagum dengan NFT, namun NFTs bagaimana untuk membeli tanpa ada berminat untuk membeli mata wang kripto. Nasib baik, terdapat beberapa pasaran tempat anda boleh mengambil seni dan meme NFT menggunakan kad debit atau kredit anda, ini boleh didapati melalui Mintable dan KnownOrigin.

Mintable ialah salah satu pasaran NFT teratas dan menawarkan rangkaian NFT yang baik seperti seni digital, muzik, koleksi dan muzik. Bagi platform Mintable, anda boleh membeli NFT menggunakan kad debit atau kredit anda tanpa perlu membelanjakan wang seperti di tapak seperti Amazon dan Shopify. Bersama-sama ini dilampirkan beberapa langkah yang boleh anda ikuti iaitu:

 • Dompet : Sambungkan dompet seperti MetaMask ke Mintable.
 • Teroka : Semak imbas pasaran dan pilih NFT.
 • ETH atau Kad Kredit : Pilih untuk membeli dengan kad kredit semasa daftar keluar.
 • Pengesahan : Sahkan identiti anda menggunakan KTP anda.
 • Butiran : Masukkan butiran kad anda, nombor telefon.
 • Pengesahan : Lengkapkan transaksi dan semak NFT anda dengan pergi ke dompet anda.

Membeli NFT di Mintable dengan kad kredit atau debit adalah semudah tetapi bukan tanpa nama seperti menggunakan ETH dan mengharapkan untuk membayar bank anda bayaran untuk membayar dengan kad anda.

KnownOrigin ialah pasaran yang kurang dikenali yang memfokuskan pada seni digital mewah, jadi jika anda mencari meme dan koleksi, ini bukan tapak untuk anda.

Membeli NFT di KnownOrigin melibatkan langkah yang hampir sama seperti Mintable, iaitu:

 • Dompet : Sambungkan dompet crypto ke KnownOrigin.
 • Beli-belah berdekatan : Discover NFT.
 • Beli : Pilih beli dengan kad.
 • Pengesahan : Sama seperti Mintable, anda perlu mengesahkan identiti anda.
 • Butiran : Masukkan butiran kad anda.
 • Pengesahan : Lengkapkan transaksi dan NFT akan dihantar ke dompet anda.

Membeli NFT dengan kad kredit adalah kemungkinan yang agak baru dan walaupun ia membolehkan anda mengabaikan penggunaan crypto, ia mengehadkan pilihan anda. Walau bagaimanapun, apabila NFT menjadi arus perdana, kemungkinan lebih banyak pasaran akan menyokong pembelian kad kredit.

Tidak kira sama ada anda membeli NFT dengan crypto atau fiat, terdapat banyak pilihan untuk dipilih. Jika anda merasa sukar untuk memilih NFT, anda boleh membiarkan nasib menentukan NFT yang anda akan dapat dengan membeli kotak misteri.

Rasa bertuah? Mengapa tidak mengambil Kotak Misteri?

Anda boleh menggunakan kotak misteri sebagai nasib anda, kadang-kadang anda merasakan anda telah menemui koleksi yang baik tetapi tidak dapat memutuskan token yang mana untuk dibeli atau harganya terlalu mahal, maka anda boleh menggunakan kotak misteri ini sebagai nasib anda, di mana kotak ini mengandungi NFT rawak daripada koleksi tertentu.

Kotak Misteri OKX

Kotak boleh dibeli di OpenSea, Rarible, SuperRare dan Binance NFT dengan mengikut langkah yang sama seperti membeli NFT biasa. Sudah tentu anda tidak pernah tahu apa yang anda akan dapat tetapi ada kemungkinan kotak anda akan mengandungi NFT yang sangat jarang berlaku yang bermakna nasib telah menghantar beberapa keuntungan yang serius untuk peperangan anda.

Sama ada anda sedang menguji nasib dan mengambil NFT anda melalui kotak misteri atau bermain dengan selamat dan membelinya secara langsung, anda perlu meyakinkan diri anda bahawa ia adalah tulen.

Bagaimana Anda Memastikan Anda Membeli NFT Tulen?

Sebagai salah satu daftar koin baru, koin NFT sememangnya anti-pemalsuan, masih ada kemungkinan untuk mencipta NFT palsu dan menjualnya. Membeli NFT palsu bermakna yang sebenar sudah didaftarkan pada blockchain dan apa yang ada dalam dompet anda adalah salinan yang tidak bernilai. Berikut adalah beberapa petua untuk mengelakkan ditipu untuk palsu:

 • Sejarah Blockchain Beberapa pasaran termasuk OpenSea memudahkan untuk menyemak sejarah alamat NFT.
 • Google ialah rakan anda
 • Gunakan alat ‘Cari Google untuk Imej’ dengan mengklik kanan pada NFT dan pastikan tiada salinan NFT di pasaran lain.
 • Media sosial
 • Semak halaman media sosial artis dan pastikan mereka menyebut NFT yang akan anda beli.
 • Baik untuk menjadi kenyataan
 • Jika NFT adalah sebahagian daripada koleksi yang terkenal dan harganya sangat rendah,
 • ini akan membuatkan anda berfikir dua kali untuk membeli.

Mengambil masa untuk menjamin keaslian NFT anda adalah sangat penting, dan jika anda memiliki NFT yang sangat berharga seperti HAPE #5113, sudah tentu anda ingin tahu cara menjualnya dan memanfaatkannya sepenuhnya.

Cara Terbaik Untuk Menjual NFT

Sebaik sahaja anda membiasakan diri membeli NFT, menjualnya tidak akan menjadi masalah. Cara paling mudah untuk membuat jualan adalah dengan menggunakan pasaran dalam talian. Kami akan melihat OpenSea sebagai contoh kerana ia menyediakan pangkalan pelanggan berpotensi yang sangat besar, tetapi kebanyakan pasaran berfungsi dengan cara yang hampir sama.

Cara Terbaik Untuk Menjual NFT

Ikuti langkah ini untuk menjual di OKX:

 • Log masuk : Lawati laman web OKX dan log masuk dengan memautkan dompet crypto anda.
 • Pilih NFT : Log masuk ke halaman akaun anda dan buka koleksi anda.
 • Jual : Tekan butang jual yang muncul tepat di atas NFT anda.
 • Jenis lelongan: Pilih sama ada anda mahu menyediakan harga tetap atau lelongan bermasa.
 • Butiran : Tetapkan harga lelongan dan jangka masa.
 • Selesai : Tekan butang penyenaraian lengkap untuk memulakan lelongan.

Sebaik sahaja anda membayar yuran lelongan, NFT anda akan dijual. Sebarkan berita tentang lelongan anda dengan menggunakan pilihan saham di media sosial.

Jika anda lebih seorang artis daripada seorang peniaga, mendapatkan NFT yang berharga untuk dijual mungkin kurang menarik daripada membuatnya sendiri.

Cetak NFT Anda Sendiri

Pendekatan terbaik untuk mencetak NFT anda sendiri ialah menggunakan pasaran seperti OKX, Mintable, OpenSea atau Rarible. Kami akan kekal dengan OKX sekali lagi kerana reka letak dan saiznya yang mesra pengguna. Ikuti langkah ini untuk mencetak NFT anda:

 • Cipta : Tekan butang buat pada halaman utama OKX.
 • Pautan : Sambungkan dompet crypto seperti MetaMask atau Coinbase Wallet ke OpenSea.
 • Muat naik : Lampirkan fail yang anda mahu NFT.
 • Butiran : Isikan kotak maklumat.
 • Selesai : Tekan butang buat untuk menyelesaikan proses.

Ingat untuk mengisi dompet anda dengan ETH sebelum mencetak kerana anda perlu membayar yuran percetakan. Setelah transaksi selesai, NFT anda akan muncul dalam koleksi anda.

Fikiran Akhir

NFT menawarkan sesuatu untuk semua orang, sama ada anda seorang artis digital yang sedang berkembang ingin menjana wang berdasarkan minat anda atau seorang peniaga yang berharap mendapat keuntungan daripada pelaburan. Melabur dalam NFT adalah jauh lebih mudah daripada yang anda jangkakan dan semoga panduan ini memberi anda keyakinan untuk menyertai dan mengambil NFT pertama anda.

Jika anda sedang mencari NFT teratas untuk melabur untuk 2024, kami mengesyorkan Lucky Block, tetapi lebih baik jika anda mengetahui lebih lanjut dengan mengklik pada pautan di bawah dan menyertai kumpulan Lucky Block Telegram.

Fikiran Akhir NFT

FAQ’s

Apakah beberapa contoh NFT?

Apakah token yang boleh anda gunakan untuk membeli NFT?

Mengapa anda perlu membeli NFT melalui pasaran?

Bolehkah anda membeli NFT tanpa crypto?

Bagaimana untuk menjual NFT?

Mengapakah mencetak NFT anda sendiri merupakan pilihan yang baik?