Bagi anda pendatang baru dalam dunia pelaburan mata wang kripto, mungkin anda tertanya-tanya apa itu crypto, anda berada dalam ruang dagangan baharu yang telah wujud dan melebihi nilai pasaran 4,74 MYR trillion. Dalam perbincangan ini, kami akan memberikan anda maklumat tentang apa itu koin kripto, perkara yang perlu anda ketahui apabila anda akan melabur dalam mata wang kripto.

Sudah tentu perkara yang paling penting ialah bagaimana anda memilih pertukaran mata wang kripto yang selamat dan mempunyai yuran yang rendah, memilih mata wang digital yang baik untuk portfolio anda, dan apakah langkah yang perlu diambil untuk melabur dalam masa kurang daripada lima minit. Selepas anda tahu apa itu cryptocurrency Malaysia maka anda akan belajar dengan lebih mendalam.

4 Langkah Mudah Cara Melabur dalam Matawang Kripto untuk Pemula

Dengan hanya empat langkah yang sangat mudah, anda boleh melabur dalam mata wang kripto melalui broker dalam talian terkawal dalam masa kurang daripada lima minit. Anda boleh menggunakan broker OKX untuk berurus niaga tentang apa itu crypto, anda boleh terus membayar pelaburan crypto anda dalam dolar AS tanpa membayar sebarang yuran transaksi.

Dilampirkan ialah cara mudah dan pantas untuk melabur dalam mata wang kripto di OKX

  • ✅ Langkah 1 – Buka Akaun dengan OKX: Hanya dengan memberikan beberapa maklumat peribadi, anda boleh membuka akaun OKX dengan sangat mudah, selain untuk mengelakkan pengubahan wang haram, anda akan diminta untuk memuat naik salinan ID anda.
  • 💳 Langkah 2 – Deposit: Dengan modal permulaan 47,38 MYR anda sudah boleh mempunyai akaun dengan broker OKX dan tiada yuran transaksi dikenakan (pelanggan AS sahaja). Pilih daripada ACH, kad debit/kredit, e-dompet dan banyak lagi.
  • 🔎 Langkah 3 – Cari Matawang Kripto Memandangkan anda mempunyai akaun yang dibiayai, gunakan bar carian untuk mencari mata wang kripto yang anda ingin melabur. Jika anda tidak pasti aset digital yang anda pilih, klik butang ‘Cari’ untuk menyemak imbas 60 mata wang kripto yang disokong oleh OKX.
  • 🛒 Langkah 4 – Melabur dalam Matawang Kripto Selepas mengklik ‘Trade’, anda akan melihat kotak pesanan muncul pada skrin anda. Masukkan bahagian pelaburan anda dalam kotak ‘Amount’ dan klik ‘Open Trade’ untuk melabur dalam mata wang kripto pilihan anda.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Anda boleh mendapatkan panduan yang lebih terperinci tentang cara melabur dalam mata wang kripto pada halaman selanjutnya.

Tempat Melabur dalam Matawang Kripto

Anda boleh memilih broker dalam talian yang memudahkan anda melabur dalam mata wang kripto, di mana terdapat lebih daripada 100+ pertukaran tersedia dalam talian apa itu crypto. Satu perkara yang perlu anda pastikan apabila memilih broker untuk melabur dalam mata wang kripto anda ialah keselamatannya. Ia juga merupakan idea yang baik untuk memilih platform yang menawarkan yuran yang rendah dan sudah tentu sokongan untuk mata wang kripto pilihan anda.

Dalam bahagian di bawah, anda akan menemui ulasan tentang tempat untuk melabur dalam aset mata wang kripto dengan selamat dan pada kos yang rendah.

1. OKX – Keseluruhan Tempat Terbaik untuk Melabur dalam Mata Wang Kripto

OKX-Cara Melabur dalam Matawang KriptoBroker dalam talian OKX telah wujud sejak 2007 dan menjadi salah satu broker dagangan terbaik untuk pelbagai kelas aset, ini menjadikan OKX pilihan yang bagus untuk mempelajari cara menjana wang dengan mata wang kripto. Bukan sahaja mata wang kripto, OKX merangkumi segala-galanya daripada ETF, dana indeks, forex dan komoditi.

Anda akan mempunyai akses kepada lebih daripada 60 mata wang kripto di broker ini, malah akses kripto kepada niaga hadapan terbaik serta shitcoin terbaik seperti Dogecoin, Shiba Inu, ApeCoin dan banyak lagi. Tidak kurang menariknya ialah semua produk boleh dibeli daripada pelaburan minimum hanya 47,38 MYR Tambahan pula, anda akan dapat mengakses mata wang kripto seterusnya yang boleh meletup pada tahun 2023.

OKX juga merupakan salah satu broker yang sesuai untuk pemula, bagi anda yang baru ingin mula meneroka aset kripto buat kali pertama, dengan hanya 47,38 MYR, anda boleh mengehadkan risiko kewangan anda, dan sudah tentu anda masih boleh menikmati kemudahan tersebut melabur dalam mata wang asing. mata wang kripto mahal seperti Bitcoin dan Ethereum di mana kedua-duanya kini bernilai beribu-ribu dolar setiap token

Melabur dalam Cryptocurrencies dengan OKX

Untuk anda pelanggan AS, OKX menyediakan kemudahan untuk anda dapat menikmati kemudahan deposit USD secara percuma, tanpa mengira jenis deposit yang anda pilih. Anda boleh membuat pembayaran melalui ACH, e-dompet seperti Paypal dan Neteller, perbankan dalam talian, malah kad debit atau kredit. Komisen dagangan apabila anda membeli mata wang kripto hanya 1%, yang termasuk dalam harga yang anda lihat apabila anda membuat pesanan. Sudah tentu dengan cara itu anda boleh dengan mudah dan selesa membuat transaksi pada mata wang kripto dari rumah anda sendiri walaupun hanya dengan kad kredit.

Sebagai seorang pemula anda akan dibantu dengan menggunakan broker OKX, kerana broker ini menyediakan dua alat dagangan pasif, jadi apabila anda tidak tahu token mana yang perlu anda tambahkan pada portfolio anda, anda boleh menggunakan kemudahan perkhidmatan ini. Pertama, terdapat portfolio pintar, diurus secara profesional, yang membolehkan anda mempelbagaikan lebih daripada sedozen mata wang kripto melalui satu pelaburan. OKX sentiasa menambah mata wang kripto baharu pada portfolionya supaya anda boleh mendapat pendedahan kepada pelbagai jenis produk kripto terbaik yang boleh meletup pada tahun 2023. Salah satu projek kripto baharu yang menarik ialah Curve, untuk butiran lanjut pastikan anda membaca panduan Curve kami juga.

Di samping itu, untuk pemula anda boleh membuat pilihan perdagangan salinan, dengan kemudahan ini membolehkan anda mencerminkan pelaburan mata wang kripto daripada pedagang yang terbukti. Dengan hanya 947,60 MYR anda boleh menyalin perdagangan pelaburan ini. Kami juga mendapati bahawa OKX menawarkan salah satu dompet crypto terbaik untuk pemula. Ini kerana apabila anda membeli mata wang kripto di sini, token disimpan dengan selamat dalam dompet web OKX anda.

Anda juga boleh menggunakan kawalan dan fleksibiliti ke atas mata wang kripto anda dengan aplikasi dompet OKX yang boleh anda muat turun ke telefon pintar iOS atau Android anda. Akhir sekali, kita harus ambil perhatian bahawa OKX mungkin pertukaran crypto terbaik di pasaran untuk pemula, ini disokong oleh fakta bahawa laman web dan aplikasi mudah alihnya sangat mudah digunakan. Baca ulasan OKX kami yang mendalam untuk mendapatkan butiran lanjut.

Pernah terfikir bagaimana untuk melabur dalam metaverse? Dengan OKX, peminat crypto boleh mendapat pendedahan kepada syiling metaverse terbaik seperti MANA dan SAND.

Bilangan Kripto 60+
Suruhanjaya Transaksi 1% komisen ditambah perbezaan antara harga belian dan jualan
Yuran Kad Debit Free
Deposit Minimum 47,38 MYR

Apa yang membuatkan OKX menarik kepada kami adalah platform yang sangat mudah untuk disediakan, yuran dagangan yang sangat rendah, tiada yuran deposit, menyokong berpuluh-puluh syiling termasuk Tron dan Zcash, boleh mendepositkan dana melalui kad debit/kredit, e-dompet atau pindahan bank., mempunyai alat perdagangan salinan dan mempunyai akses kepada mata wang kripto yang paling hijau.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

2. Webull – Melabur dalam Kripto Dengan Hanya 4,74 MYR

WebullBroker Webull ialah tapak pembrokeran yang dinilai teratas hari ini, ia membolehkan anda berdagang mata wang kripto anda dari serendah 4,74 MYR setiap dagangan. Tidak ada lagi keperluan untuk mempertaruhkan sejumlah besar wang apabila anda melabur dalam kripto.

Satu lagi perkara yang menarik ialah, broker ini tidak akan meminta anda untuk memenuhi deposit minimum apabila anda membuka akaun. Ini bermakna anda boleh mendepositkan 4,74 MYR untuk mengetahui cara platform mata wang kripto di Webull berfungsi. Oleh itu, adalah lebih baik untuk menggunakan ACH apabila mendepositkan dana di sini, kerana tiada yuran transaksi dikenakan.

Walau bagaimanapun, alat ini tidak sesuai untuk pemula, jadi ingat perkara ini sebelum anda membuka akaun dengan Binance. Satu lagi ciri popular yang ditawarkan oleh Binance ialah aplikasi Trust Wallet, aplikasi ini membolehkan anda menyimpan beribu-ribu token berbeza merentasi berbilang blok. Untuk cara yang lebih mudah untuk menyimpan pelaburan crypto anda, anda boleh menggunakan dompet web utama Binance.

Melabur dalam Crypto dengan Webull

Jika anda sedang mencari broker mata wang kripto yang turut membenarkan anda melabur dalam aset tradisional, maka Webull juga menawarkan saham, ETF dan pilihan. Instrumen kewangan ini juga boleh dibeli dan dijual tanpa komisen dan ditambah spread pasaran. Akhir sekali, Webull menawarkan akaun persaraan dalam pelbagai IRA, tetapi tiada alat perdagangan salinan tersedia.

Bilangan Kripto 20+
Suruhanjaya Transaksi 0% komisen ditambah perbezaan antara harga belian dan jualan
Yuran Kad Debit ACH dan Kabel Bank Sahaja
Deposit Minimum Tiada deposit minimum

Bagi perkara yang menarik perhatian pelabur, Webull ialah broker dengan komisen 0%, deposit minimum hanya 4,74 MYR, data pasaran masa nyata dan ciri carta, Pengesahan dua faktor ditawarkan, dan ganjaran 23,69 MYR untuk melengkapkan crypto pertama perdagangan.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

3. Binance – Pertukaran Yuran Rendah untuk Melabur dalam 600 Mata Wang Kripto

BinanceBinance ialah pertukaran mata wang kripto terbesar di dunia. Binance sebagai pertukaran menawarkan versi domestik laman webnya yang hanya boleh diakses oleh pelanggan AS, juga berbanding 600+ mata wang kripto yang dihoskan di laman web Binance utama, versi AS bagi pertukaran ini menyokong 80+ pasaran.

Menggunakan broker binance, anda boleh berdagang mata wang kripto dengan komisen hanya 0.10% setiap slaid. Selain itu, apabila membiayai akaun Binance anda melalui ACH atau pindahan bank domestik, anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran transaksi.

Walau bagaimanapun, ini tidak terpakai kepada transaksi menggunakan kad debit atau kad kredit, dengan transaksi Binance melalui kad debit atau kad kredit akan mengenakan caj sebanyak 4.5%. Selain itu, ini adalah tambahan kepada yuran pembelian segera sebanyak 0.5%. Apabila ia datang kepada alat dagangan, di sinilah Binance menonjol. Ini kerana anda boleh menganalisis pasaran mata wang kripto melalui penunjuk teknikal peringkat tinggi dan ciri carta.

Melabur dalam Kripto dengan Binance

Walau bagaimanapun, alat ini tidak sesuai untuk pemula, jadi ingat perkara ini sebelum anda membuka akaun dengan Binance. Satu lagi ciri popular yang ditawarkan oleh Binance ialah aplikasi Trust Wallet, aplikasi ini membolehkan anda menyimpan beribu-ribu token berbeza merentasi berbilang blok. Untuk cara yang lebih mudah untuk menyimpan pelaburan crypto anda, anda boleh menggunakan dompet web utama Binance.

Pernah terfikir berapa kos token peminat FC Barcelona? Baca artikel ramalan harga token peminat FC Barcelona kami untuk butiran lanjut.

Bilangan Kripto 80+
Suruhanjaya Transaksi Sehingga 0.10%
Yuran Kad Debit 4.5% ditambah 0.5% yuran pembelian segera
Deposit Minimum Bergantung pada kaedah pembayaran

Binance menonjol dan disukai secara meluas oleh pelabur kerana ia mempunyai 80+ mata wang kripto untuk didagangkan, komisen dagangan yang rendah, perkhidmatan pertaruhan berdedikasi memberi pengguna akses kepada syiling pertaruhan terbaik dan juga sesuai untuk pedagang teknikal.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

4. Coinbase – Pertukaran Teratas untuk Pelabur Mata Wang Kripto Kali Pertama

CoinbaseJika anda seorang pemula dalam dunia mata wang kripto, Coinbase boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda, dengan perkhidmatan yang sangat mudah, tiada apa yang rumit ditemui dalam coinbase apabila anda melabur, anda akan dibimbing melalui proses yang diperlukan langkah demi langkah.

Sebagai salah satu bursa tersenarai Nasdaq yang boleh didagangkan sebagai saham, Coinbase sangat menarik kepada pelabur, malah Coinbase menyimpan 98% dana pelanggan dalam simpanan sejuk dan semua akaun mesti mempunyai pengesahan dua faktor yang dipasang, menjadikan Coinbase salah satu daripada terbaik. broker mata wang kripto paling selamat dalam industri.

Berikut ialah beberapa perkara yang perlu diambil perhatian, platform ini mengenakan beberapa bayaran tertinggi yang kami temui. Salah satu daripadanya berlaku apabila anda melabur dalam mata wang kripto di Coinbase, anda akan membayar komisen standard sebanyak 1.49%. Komisen 1.49% ini akan dicaj semula apabila anda menutup kedudukan, serta transaksi menggunakan kad debit atau kad kredit akan dikenakan bayaran sebanyak 3.99%, tetapi tidak seperti pembayaran ACH boleh dibuat secara percuma.

Melabur dalam Crypto dengan Coinbase

Yuran di atas sudah tentu termasuk dengan komisen perdagangan, tetapi jika anda mencari yuran yang lebih rendah ia akan tersedia di tempat lain. Peningkatan apabila anda memutuskan untuk menggunakan Coinbase untuk melabur dalam mata wang kripto, maka anda mempunyai beberapa pilihan apabila ia berkaitan dengan penyimpanan. Ia termasuk aplikasi dompet khusus yang membolehkan anda mengurus kunci peribadi anda.

Bilangan Kripto 80+
Suruhanjaya Transaksi Sehingga 0,10%
Yuran Kad Debit 4.5% ditambah 0.5% yuran pembelian segera
Deposit Minimum Bergantung pada kaedah pembayaran

Kelebihan Coinbase yang telah menarik perhatian beberapa pelabur ialah ia adalah antara muka aplikasi mudah alih yang mesra pengguna, boleh membeli crypto menggunakan kad kredit atau kad debit dan PayPal, mempunyai kandungan pendidikan yang baik dan disokong oleh pengesahan dua faktor.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

5. Gemini – Pertukaran Selamat dan Terkawal untuk Melabur dalam Matawang Kripto

GeminiSama seperti Coinbase, Gemini berada di sini untuk pelabur baru dengan menawarkan antara muka pengguna yang mudah yang menjadikan pelaburan dalam mata wang kripto mudah, dan Gemini sudah tentu merupakan salah satu pertukaran yang sangat dikawal selia.

Bagi keselamatan Gemini didaftarkan di bawah lesen dengan Jabatan Perkhidmatan Kewangan Negeri New York (NYSDFS), sudah tentu ini meninggalkan anda tanpa masalah keselamatan. Walau bagaimanapun, tidak dapat dinafikan bahawa Gemini adalah salah satu pertukaran mata wang kripto yang paling mahal di pasaran. Sebagai contoh, anda akan membayar komisen standard sebanyak 1.49% setiap gelongsoruntuk setiap pelaburan mata wang kripto melebihi 947,60 MYR

Jika anda berdagang kurang daripada 947,60 MYR, anda akan membayar yuran tetap bergantung pada saiz pelaburan. Sama ada cara, ia akan menghasilkan lebih daripada 1.49% dari segi peratusan. Perkara lain yang perlu diambil perhatian tentang struktur harga di Gemini ialah walaupun pembayaran kad debit dan kredit disokong, ia akan mengembalikan anda 3.49% daripada jumlah pembelian.

Melabur dalam Crypto dengan Gemini

Perkara terbaik boleh dilakukan dengan mendepositkan dana melalui pemindahan akaun kerana ia adalah percuma. Dari segi pasaran yang disokong, Gemini adalah rumah kepada lebih daripada 75 mata wang kripto terkemuka, yang merangkumi segala-galanya daripada Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin, kepada Chainlink, Zcash, dan Bitcoin Cash. Akhir sekali, Gemini juga menawarkan alat pendapatan yang akan membolehkan anda menjana minat dalam pelaburan crypto anda.

Bilangan Kripto 75+
Suruhanjaya Transaksi 1,49%
Yuran Kad Debit 3,49%
Deposit Minimum Bergantung pada kaedah pembayaran

Banyak perkara menjadikan Gemini menarik, ada yang perlu dipertimbangkan ialah mempunyai rangka kerja kawal selia yang kukuh, keselamatan gred institusi, mempunyai lebih daripada 75 mata wang kripto yang disokong, dan alat pendapatan yang akan membolehkan anda menjana minat.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Pelaburan Cryptocurrency Dijelaskan

Pada asasnya teknologi blockchain yang mendasari dan menyokong mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum boleh kelihatan agak rumit pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, pada hakikatnya melabur dalam cryptocurrency malaysia prosesnya tidak berbeza dengan membeli saham, di mana konsep menyeluruh apabila anda melabur dalam cryptocurrency ialah anda akan mendapat keuntungan maksimum apabila nilai syiling meningkat, dan begitu juga dengan saham ia berdasarkan bekalan dan permintaan. , ini sudah tentu menjadikan harga syiling meningkat dengan minat ramai orang untuk melabur dalam mata wang kripto tertentu.

Sebagai contoh, anda dapat melihat betapa mudahnya proses untuk melabur dalam cryptocurrency malaysia, kali ini kami akan menggunakan membeli syiling binance sebagai contoh utama. Sebagai contoh anda memutuskan untuk melabur 14.214,00 MYR ke dalam BNB, apabila anda membuat pesanan pada pertukaran mata wang kripto pilihan anda, BNB berharga 1847,82 MYR setiap syiling, selepas anda membuat transaksi pembelian anda memutuskan untuk menyimpan token BNB anda selama dua tahun, jadi akhirnya selepas dua tahun BNB didagangkan pada 4974,90 MYR setiap syiling, bermakna sepanjang dua tahun itu, nilai BNB telah meningkat sebanyak 169%.

Seperti contoh di atas, jika anda tunaikan BNB anda yang dilaburkan apabila token berharga 4974,90 MYR dengan keuntungan 169%, maka anda akan mendapat jumlah pulangan sebanyak 38235,66 MYR. Oleh itu, pada pelaburan awal anda sebanyak 14214,00 MYR, anda memperoleh keuntungan sebanyak 24021.66 MYR.

Menariknya, walaupun pulangan magnitud ini mungkin kelihatan tinggi, anda boleh menganggap bahawa sejak BNB dilancarkan pada 2017, nilainya telah meningkat lebih daripada 10,000%. Satu lagi cara hebat untuk melabur dalam mata wang kripto ialah melalui permainan terbaik untuk mendapatkan permainan seperti Silks dan The Sandbox.

Adakah Cryptocurrency Pelaburan yang Baik?

Adakah Cryptocurrency Pelaburan yang Baik

Pada asasnya semua instrumen pelaburan crypto hukum tidak pernah menjamin bahawa anda pasti akan mendapat keuntungan, begitu juga dengan pelaburan crypto, bukan sahaja perlu dan penting untuk diingat bahawa setiap cryptocurrency malaysia mempunyai sifat yang tidak menentu dan spekulatif.

Jadi adalah idea yang baik sebelum anda membuat keputusan untuk melabur dalam mata wang kripto, adalah penting untuk mempertimbangkan manfaat dan risiko. Pemula harus mempertimbangkan untuk memulakan dengan mata wang kripto pemula terbaik untuk melabur.

Sebagai alternatif, anda juga boleh membaca panduan kami tentang cara melabur 9476.00 MYR untuk butiran penuh tentang tempat sesetengah peniaga melabur wang mereka pada tahun 2023.

Patutkah Saya Melabur dalam Matawang Kripto? Faedah Pelaburan Kripto

Dalam bahagian ini, kita akan bercakap tentang beberapa sebab mengapa begitu ramai pelabur di AS kini beralih kepada mata wang kripto untuk keuntungan kewangan jangka panjang.

Beribu-ribu Syiling Cryptocurrency untuk Dipilih

Pertama sekali ialah hakikat bahawa semua pelabur sangat menyukainya terutama dengan pelaburan crypto hukum, malah kami adalah bahawa pada masa ini terdapat beribu-ribu projek mata wang kripto di pasaran, supaya, dengan cara yang sama dengan beribu-ribu saham yang disenaraikan di NYSE dan NASDAQ, anda pasti akan cari mata wang kripto yang sesuai dengan matlamat kewangan anda.

Bagi anda yang baru belajar, jika anda baru pertama kali mahu menggunakan mata wang kripto, maka anda mungkin memutuskan untuk terus menggunakan projek besar dan mantap seperti Bitcoin dan Ethereum.

OKX Syiling Cryptocurrency

Berbanding dengan token bermodal rendah, projek mata wang kripto ini kurang tidak menentu, walaupun, potensi peningkatannya mungkin lebih terhad. Walau bagaimanapun, anda juga harus mempertimbangkan untuk melabur dalam mata wang kripto yang kurang mantap dengan had pasaran yang lebih kecil. Token ini akan menarik kepada pelabur yang mempunyai toleransi risiko yang lebih tinggi dan ingin menyasarkan margin keuntungan yang lebih besar.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Cryptocurrency Memusnahkan Keuntungan Pasaran Saham

Walaupun mata wang kripto sememangnya lebih berisiko daripada saham tradisional, yang pertama terus menjana pulangan yang lebih tinggi dengan ketara. Sebagai contoh, dalam tempoh lima tahun yang lalu, S&P 500 telah meningkat sebanyak 94%. Selain itu, Komposit NASDAQ telah kembali 144% dalam tempoh yang sama.

Sebagai perbandingan, pertimbangkan bahawa dalam tempoh lima tahun yang lalu, Bitcoin telah meningkat lebih daripada 3,600%. Bitcoin bukanlah mata wang kripto berprestasi terbaik, kerana banyak token lain dalam pasaran telah menyampaikan kadar pertumbuhan yang lebih tinggi, Ethereum misalnya telah meningkat dalam nilai lebih daripada 7,000% dalam tempoh yang sama, manakala seperti yang dinyatakan sebelum ini, BNB naik 10,000%. Jika anda mempunyai beberapa ETH dan tertanya-tanya bagaimana untuk membelanjakan Ethereum pada 2023, anda boleh membaca panduan komprehensif kami untuk mengetahui semua yang anda perlu tahu tentang membelanjakan mata wang kripto sekarang.

Apabila anda melihat beberapa syiling Metaverse terbaik di pasaran, keuntungan adalah lebih mengagumkan. Sebagai contoh, Decentraland dan token MANAnya telah meningkat lebih daripada 25,000% sejak dilancarkan.

Syarikat Besar Berinteraksi Dengan Matawang Kripto

Beberapa syarikat terbesar dan paling dominan di seluruh dunia kini terlibat dengan mata wang kripto, yang sekali lagi, membuktikan tanpa keraguan bahawa industri itu akan bertahan dalam jangka panjang.

Sebagai contoh, Tesla, yang merupakan salah satu syarikat terbesar di dunia dengan permodalan pasaran lebih daripada 4,74 MYR trilion, melabur 7,11 MYR bilion daripada kunci kira-kiranya pada penghujung 2020 ke dalam Bitcoin, diikuti oleh Overstock, Paypal, Microsoft, dan Starbucks di mana kesemuanya membolehkan anda membelanjakan Bitcoin untuk produk dan perkhidmatan masing-masing.

Matawang Kripto boleh Menjana Keuntungan Modal dan Pendapatan Tetap

Perkara utama yang menyokong minat orang ramai untuk melabur dalam mata wang kripto ialah aset digital kini membolehkan anda menjana wang di kedua-dua belah pihak, kedua-dua membeli dan menjual.

Pertama, seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda akan mendapat keuntungan daripada pelaburan mata wang kripto anda jika nilai token meningkat dalam pasaran terbuka. Walau bagaimanapun, apa yang anda juga boleh lakukan ialah mendepositkan token digital anda ke dalam akaun simpanan crypto untuk pendapatan pasif. Sebagai contoh, jika anda mendepositkan Bitcoin anda kepada Aqru maka anda akan mendapat faedah 7% setiap tahun.

Ini boleh dicapai tanpa anda perlu menjual mata wang kripto anda. Ini bermakna walaupun token anda disimpan dalam akaun kepentingan crypto, anda masih akan menjana wang jika nilai token meningkat.

Cryptocurrency masih merupakan konsep baru

Di satu pihak, mata wang kripto telah mencapai kesahihan dalam banyak cara, terutamanya apabila anda mempertimbangkan sejumlah besar syarikat dan jenama yang ditubuhkan kini terlibat dalam ruang ini.

Mata wang kripto adalah konsep baharu

Perlu diingat dan ambil perhatian, mata wang kripto pertama di dunia ialah Bitcoin yang baru dilancarkan pada tahun 2009, selain beberapa projek mata wang kripto terbesar dalam bidang ini adalah lebih muda. Cardano dan Solana sebagai contoh projek besar yang baru dilancarkan pada 2017, Avalanche dan Shiba Inu kedua-duanya membawa had pasaran berbilion dolar tetapi hanya dilancarkan baru-baru ini pada 2020, dan akhir sekali, anda kemudian mempunyai Lucky Block yang adalah salah satu mata wang kripto paling berjaya tahun ini yang baru dilancarkan pada awal 2023.

Dan secara keseluruhan, masih belum terlambat untuk melabur dalam mata wang kripto kerana pasaran yang lebih luas masih di peringkat awal.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Apakah Risiko Melabur dalam Matawang Kripto?

Semuanya baik dan baik untuk memberi tumpuan kepada banyak faedah yang boleh anda manfaatkan apabila anda melabur dalam mata wang kripto, maklum bahawa walaupun pedagang berpengalaman akan sentiasa mempertimbangkan risiko kelas aset sebelum meneruskan pelaburan.

Dan kerana itu, dalam perkara yang digariskan di bawah, kami melihat dengan lebih dekat beberapa risiko utama yang perlu dipertimbangkan apabila anda melabur dalam mata wang kripto.

Spekulatif, Banyak pelaburan dalam pasaran mata wang kripto adalah sangat spekulatif. Ini bermakna tumpuan keseluruhan adalah pada kenaikan harga jangka pendek berbanding nilai jangka panjang.

Tidak menentu, keadaan yang berpunca secara langsung daripada sifat spekulatif mata wang kripto ialah pasaran boleh menjadi sangat tidak menentu. Di samping itu, lebih kecil had pasaran sesuatu mata wang kripto, lebih tidak menentu.

Rug Pull, istilah ini merujuk kepada projek mata wang kripto yang dibuat dengan tujuan semata-mata untuk menipu pelabur. Contoh terbaru ini ialah Squid Coin, yang mengakibatkan pelabur kehilangan berjuta-juta dolar.

Penggodaman, ini adalah satu lagi risiko yang perlu dipertimbangkan sebelum anda melabur dalam mata wang kripto ialah penggodam sering menyukai kelas aset ini. Ancaman terbesar dalam kes ini ialah jika dompet anda digodam dari jauh maka keseluruhan baki anda boleh dicuri dalam beberapa saat.

Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan risiko kehilangan wang daripada pelaburan mata wang kripto, Ini termasuk mempelbagaikan dengan baik, merentasi banyak projek yang berbeza, dan melakukan penyelidikan mendalam sebelum berpisah dengan wang dan juga untuk memastikan token mata wang kripto anda kekal selamat. pertimbangkan untuk menggunakan broker yang sangat dikawal selia seperti OKX.

Matawang Kripto Terbaik untuk Melabur

Walaupun bagus kerana anda mempunyai beribu-ribu token digital untuk dipilih, mengetahui mata wang kripto yang mana untuk melabur boleh menjadi proses yang kompleks dan mencabar. Oleh itu, jika ini adalah kali pertama anda melabur dalam mata wang kripto. Anda mungkin ingin mempertimbangkan beberapa projek pepejal yang dibincangkan di bawah. Một loại tiền điện tử mới Love Hate Inu đã xuất hiện trên thị trường, mà theo các chuyên gia là một trong những lựa chọn tốt hơn để đầu tư

Bitcoin

Bitcoin sebagai salah satu mata wang cryptocurrency Malaysia terbaik untuk melabur pada tahun 2023 , jika ini adalah kali pertama anda memasuki pasaran. Bitcoin adalah mata wang kripto pertama dan masih de-facto di dunia dan oleh itu ia mempunyai rekod prestasi terpanjang dalam ruang ini.

Beli Bitcoin

Tidak termasuk stablecoin seperti Tether, Bitcoin juga menarik volum dagangan terbesar. Di samping itu, Bitcoin membawa topi pasaran terbesar bagi semua mata wang kripto, jadi secara teori, ia adalah salah satu yang paling tidak menentu untuk dimiliki. Bitcoin juga merupakan salah satu syiling terbaik untuk dilombong pada tahun 2023. Jika anda tidak pasti tentang proses perlombongan kripto, baca artikel kami tentang syiling terbaik untuk dilombong untuk semua yang anda perlu ketahui.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

XRP

Satu lagi mata wang kripto yang mempunyai rekod prestasi yang mantap dalam bidang ini ialah XRP, yang telah wujud sejak 2012, XRP ialah mata wang kripto asli bagi rantaian Ripple. Projek ini menyediakan teknologi untuk bank besar dan institusi kewangan yang boleh menjalankan transaksi rentas sempadan.

Harga XRP

Tidak seperti sistem tradisional, Ripple dan XRP membenarkan pemindahan murah dan hampir serta-merta, tanpa mengira mata wang yang terlibat. Jika anda seperti kebanyakan peminat kripto, anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana harga pasaran XRP mungkin berprestasi pada masa hadapan dengan membaca analisis ramalan harga XRP kami sekarang.

BNB

Diasaskan pada 2017, walaupun BNB lebih muda daripada rakan sejawatannya, seperti Bitcoin dan XRP, ia masih merupakan salah satu mata wang kripto terbaik untuk melabur hari ini. Mata wang digital ini disokong oleh Binance, bursa terbesar di dunia.

Harga BNB

Sebagai salah satu daripada lima senarai teratas dalam dunia mata wang kripto, BNB mempunyai had pasaran dan merupakan token utama yang digunakan pada Rangkaian Pintar Binance, yang menempatkan beribu-ribu projek. BNB juga digunakan oleh pedagang untuk mengurangkan komisen pertukaran Binance sebanyak 25%.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Ethereum

Ethereum telah dilancarkan pada 2015 dan sejak itu, token ETH asalnya telah meningkat dalam nilai lebih 28,000%. Blockchain Ethereum membolehkan pemaju menggunakan kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi.

Harga Ethereum

Paling penting, Ethereum bukan sahaja mata wang kripto kedua terbesar mengikut had pasaran, tetapi juga protokol blockchain pilihan untuk banyak projek lain yang berjaya. Ini termasuk Token Perhatian Asas, Uniswap, Axie Infinity, Maker dan banyak lagi.

Lucky Block

Sebagai salah satu projek baharu yang dilancarkan pada Januari 2023, Lucky Block ialah salah satu mata wang kriptografi baharu terbaik untuk melabur. Projek ini sedang membina ekosistem terdesentralisasi yang akan membolehkan pemain dari seluruh dunia mengakses permainan loteri. LBLOCK juga telah digelar sebagai salah satu mata wang kriptografi yang paling dipandang rendah pada tahun 2023.

Lucky Block Harga

Semua permainan dijalankan di bawah kontrak pintar, yang bermaksud tiada penglibatan daripada francais konvensional yang disokong kerajaan. Di samping itu, semua permainan loteri dijamin keadilan dan ketelusan oleh protokol blockchain.

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Crypto Cent Terbaik untuk Melabur

Jika anda menjumpai istilah mata wang kripto, ia hanya merujuk kepada token digital yang didagangkan dengan harga kurang daripada 4,74 MYR. Dengan cara itu, anda boleh meneroka pilihan termurah melalui rangkaian luas mata wang kripto terbaik kami di bawah panduan 4,74 MYR kami.

Paling penting, adalah penting untuk diingat bahawa hanya kerana mata wang kripto murah tidak bermakna anda mengambil lebih banyak risiko. Lagipun, nilai mata wang kripto ditentukan oleh bilangan token dalam edaran dan harga pasaran semasa mereka.

  • Sebagai contoh, pada masa penulisan, XRP berdagang pada hanya 4,07 MYR setiap token, walaupun, ia membawa had pasaran melebihi $40 bilion.
  • Sebaliknya, Yearn.finance mempunyai had pasaran kurang daripada 4,74 MYR bilion walaupun pada masa penulisan dan satu token akan berharga lebih 108974.00 MYR.

Walau bagaimanapun, jika anda secara khusus mencari mata wang kripto terbaik untuk melabur pada tahun 2023 kerana anda ingin memiliki sejumlah besar token, maka pertimbangkan projek yang digariskan di bawah:

  • The Graph, yang menyediakan projek blockchain dengan keupayaan pengindeksan. Ini bermakna blockchain boleh mengasingkan dan mengutamakan data. Sebaliknya, rantaian blok boleh mengelakkan lebihan maklumat.
  • Dogecoin, pada mulanya pelabur tertanya-tanya sama ada Dogecoin adalah pelaburan yang baik pada tahun 2023? Sebagai salah satu syiling meme terbaik di pasaran, mata wang kripto spekulatif ini digemari oleh CEO Tesla Elon Musk. Sepanjang lima tahun sebelumnya, Dogecoin telah mengembalikan pelabur dengan pulangan lebih 800%.
  • Stellar: Walaupun Stellar dilancarkan pada tahun 2014, mata wang kripto ini tidak pernah melepasi nilai 4,74 MYR. Blockchain asas menawarkan transaksi pantas pada hampir sifar bayaran. Perkongsian penting termasuk IBM dan MoneyGram.
  • DeFi Coin: Dengan volum dagangan 24 jam hampir 284.28k MYR, ramai pedagang sedang mencari untuk membeli DeFi Coin sekarang.

Perlu diingat bahawa semua keputusan pelaburan terpulang kepada anda, jadi adalah idea yang baik untuk melakukan usaha wajar anda sendiri sebelum melabur dalam sen mata wang kripto.

Melabur dalam Cryptocurrency vs Trading Cryptocurrency

Sudah tentu istilah ‘pelaburan’ dan ‘perdagangan’ biasanya digunakan secara bergantian dalam industri mata wang kripto. Walau bagaimanapun, seperti dalam saham dan saham, kedua-dua istilah ini mempunyai makna yang sangat berbeza antara satu sama lain.

Sebagai contoh, dalam kes pelaburan crypto:

Apabila anda melabur dalam mata wang kripto, anda biasanya melakukannya dengan visi jangka panjang. Oleh itu mengapa begitu ramai pelabur mencari koin crypto jangka panjang terbaik di pasaran, yang bermaksud anda boleh memegang token anda sekurang-kurangnya selagi

kira-kira satu tahun, di mana pelaburan Cryptocurrency Malaysia memerlukan sedikit input daripada anda selepas membeli token pilihan anda.

Perkara akan berbeza apabila anda memutuskan untuk berdagang mata wang kripto:

Perdagangan mata wang kripto biasanya dilihat sebagai strategi jangka pendek, di mana anda boleh membeli mata wang kripto dan mengeluarkannya dalam beberapa minggu atau bulan akan datang. Ini juga dirujuk sebagai dagangan hari crypto, malah dalam beberapa kes, pedagang akan membuka dan menutup posisi dalam satu hari walaupun dalam beberapa jam. Perlu diingat bahawa perdagangan mata wang kripto memerlukan penyertaan aktif dari segi penyelidikan dan analisis teknikal.

Sebagai seorang pemula dalam industri, sebaiknya tetap menggunakan pendekatan jangka panjang terhadap mata wang kripto. Ini bermakna anda akan melihat untuk memilih projek kukuh yang menawarkan prospek pelaburan crypto jangka panjang yang baik dan oleh itu, anda akan mempunyai sedikit minat dalam turun naik jangka pendek.

Adakah Selamat Melabur dalam Matawang Kripto?

Pada asasnya, adalah sangat selamat untuk melabur dalam mata wang kripto di AS. Walau bagaimanapun, seperti yang kita bincangkan sebelum ini, masih terdapat beberapa risiko yang perlu anda ambil kira untuk memastikan pelaburan anda kekal selamat dan terjamin pada setiap masa.

Di barisan hadapan ini memastikan bahawa anda hanya melabur dalam mata wang kripto dengan broker dalam talian yang dikawal selia untuk menawarkan perkhidmatan aset digital kepada pelanggan AS.

Keselamatan OKX dalam Pelaburan Kripto

Sebagai seorang pemula dalam industri, sebaiknya tetap menggunakan pendekatan jangka panjang terhadap mata wang kripto. Ini bermakna anda akan melihat untuk memilih projek kukuh yang menawarkan prospek pelaburan crypto jangka panjang yang baik dan oleh itu, anda akan mempunyai sedikit minat dalam turun naik jangka pendek.

Apatah lagi, dari segi keselamatan dompet, ini adalah satu lagi bidang di mana OKX cemerlang. Ini kerana apabila anda melabur dalam mata wang kripto melalui broker ini, token digital anda disimpan dengan selamat oleh dompet dalaman platform yang terikat dengan kawalan keselamatan peringkat institusi, dan jika anda seorang pemula, menyimpan pelaburan mata wang kripto anda dalam dompet web OKX anda akan pasti menarik, kerana anda tidak perlu mempunyai pengetahuan tentang kunci persendirian atau pertahanan penggodaman jauh. Một trong những loại tiền điện tử được coi là an toàn hơn để đầu tư là Love Hate Inu

Tutorial tentang Cara Melabur dalam Matawang Kripto

Panduan pemula tentang cara melabur dalam mata wang kripto di AS kini akan diakhiri dengan panduan terperinci tentang cara membeli aset digital pertama anda.

Langkah-langkah di bawah akan menunjukkan kepada anda cara membuka akaun dengan OKX, mendepositkan dolar AS tanpa sebarang kos, dan kemudian melabur dalam mata wang kripto pilihan anda daripada deposit awal anda dengan hanya 47.38 MYR.

Langkah 1: Daftar Akaun

Mula-mula, buka akaun OKX, yang boleh anda lakukan dengan mengklik ‘Sertai sekarang” di laman web rasmi. Masukkan maklumat peribadi anda dan butiran hubungan apabila digesa, di sebelah nama pengguna. Anda juga perlu mengesahkan alamat e-mel anda dan untuk mengesahkan diri anda hampir serta-merta, anda hanya perlu memuat naik beberapa ID. Jika anda berpangkalan di AS, ini boleh menjadi pasport, lesen memandu atau kad pengenalan negeri yang sah.

Buat akun OKX

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Langkah 2: Deposit Dana

Deposit pada OKX adalah serta-merta dan sangat mudah, apabila anda memilih daripada kad debit atau kredit, atau e-dompet. Yang terakhir termasuk Neteller dan Paypal., dan perkara yang menarik ialah tiada bayaran dikenakan ke atas deposit dolar AS dan minimum untuk pelanggan AS kali pertama ialah 47.38 MYR sahaja.

Deposit Dana OKX

Langkah 3: Pilih Matawang Kripto yang hendak dilaburkan

Sebaik sahaja anda membuat deposit, anda akan dengan mudah memilih mata wang kripto untuk melabur. OKX menyenaraikan 60 mata wang kripto, jadi klik ‘Cari’ untuk melihat pasaran yang disokong atau anda boleh menggunakan medan carian di bahagian atas halaman jika anda sudah tahu mata wang kripto yang mana untuk melabur.

Pilih Matawang Kripto yang hendak dilaburkan

Langkah 4: Melabur dalam Matawang Kripto

Anda perlu mengklik pada butang ‘Perdagangan’ di sebelah mata wang kripto pilihan anda, yang akan memuatkan borang pesanan, dan sudah tentu anda perlu menaip jumlah wang yang ingin anda laburkan. Anda boleh bertaruh apa-apa jumlah dari serendah 47.38 MYR di OKX, dan untuk melabur dalam mata wang kripto sekarang, anda boleh menekan butang ‘Buka Dagangan’.

Melabur dalam Matawang Kripto

Aset kripto adalah produk pelaburan yang tidak terkawal yang sangat tidak menentu.

Kesimpulan

Untuk melabur dalam mata wang kripto kini pada asasnya proses hanya mengambil masa lima minit dari awal hingga akhir.

Walau bagaimanapun, anda harus memastikan bahawa anda melakukan banyak penyelidikan supaya anda boleh memutuskan mata wang kripto yang mana untuk melabur. Anda juga harus ingat bahawa mata wang digital tidak menentu, jadi pertimbangkan risiko yang terlibat sebelum meneruskan.

Akhirnya, OKX menawarkan tempat keseluruhan terbaik untuk melabur dalam mata wang kripto di AS kerana struktur yuran peneraju industrinya, sokongan untuk 60 aset digital dan keupayaan untuk mendepositkan dolar AS secara percuma.

FAQ’s

Adakah cryptocurrency pelaburan yang baik?

Bagaimanakah saya melabur dalam mata wang kripto?

Apakah cara terbaik untuk melabur dalam mata wang kripto?

Apakah tapak terbaik untuk melabur dalam mata wang kripto?

Mata wang kripto apakah yang perlu saya laburkan?